search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:05
MENU CLOSE

Μπίλι Πόρτερ: Είμαι μαύρος, ομοφυλόφιλος και δεν είχα ιδέα τι αντιμετώπισε η trans κοινότητα

13.01.2020 08:19
Μπίλι Πόρτερ: Είμαι μαύρος, ομοφυλόφιλος και δεν είχα ιδέα τι αντιμετώπισε η trans κοινότητα - Media

 

“Το 2019 είναι η χρονιά κατά την οποία όλα τα όνειρά μου έγιναν πραγματικότητα. Ακόμα και αυτά που δεν ήξερα ότι είχα” τονίζει ο τραγουδιστής και ηθοποιός Μπίλι Πόρτερ.

“Δεν ήξερα ότι είχα όρια στα όνειρά μου μέχρι το φετινό έτος, μέχρι που άρχισαν να μου συμβαίνουν πράγματα, τα οποία δεν ήξερα ότι μπορούσα να ονειρευτώ. Δεν ήξερα ότι το να είσαι ο πρώτος Αφρο-Αμερικανός ομοφυλόφιλος που κερδίζει Emmy Α’ Ανδρικού Ρόλου ήταν κάτι το οποίο ονειρευόμουν” αναφέρει ο ηθοποιός, πρωταγωνιστής της σειράς “Pose” του FX στο περιοδικό “Vogue” περιγράφοντας τους 12 υπέροχους μήνες που πέρασε.

“Το τελευταίο έτος, ειδικότερα, ήταν μια πραγματική απόδειξη ότι πρέπει να στηρίζεσαι στον πιο αυθεντικό εαυτό σου. Δήλωσα ότι είμαι ομοφυλόφιλος το 1995 και τίποτα δεν ήταν τότε, όπως είναι σήμερα. Ποτέ δεν ονειρευόμουν ότι η καριέρα μου θα μπορούσε να εξελιχθεί, γιατί η αρρενωπότητά μου ήταν πάντοτε υπό αμφισβήτηση. Τις δύο πρώτες δεκαετίες της καριέρας μου προσπαθούσα να καταλάβω πώς θα μπορούσα να είμαι «αρρενωπός» για να εργαστώ. Όλα τα όνειρά μου χτίστηκαν γύρω από αυτή την ιδέα, ότι έπρεπε να καταλάβω πώς να ξεγελώ τους ανθρώπους ή να είμαι αυτό το «πράγμα» που δεν ήμουν για να έχω το είδος της επιτυχίας που ονειρεύτηκα” σημειώνει.

Αναφερόμενος στη σειρά “Pose” υπογραμμίζει ότι είναι εκπαιδευτική για όλους, ότι και ο ίδιος έμαθε περισσότερα για την κοινότητά του. “Είμαι μαύρος, ομοφυλόφιλος και δεν είχα ιδέα για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η trans κοινότητα, για τη διαγραφή ανθρώπων χρώματος από το αφήγημα του ακτιβισμού για τα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας, για τις δυσκολίες και τον κίνδυνο του να είσαι γυναίκα. Η σειρά μου διδάσκει όσα διδάσκει σε όλους. Είναι τέχνη και ακτιβισμός στην πιο καθαρή και αγνή μορφή” εκτιμά.

“Η συζήτηση στο “Pose” δεν αφορά την ανοχή ή την αποδοχή. Είναι δύο λέξεις στις οποίες έχουμε αναφερθεί εδώ και δεκαετίες. Για μένα, η απαίτηση αφορά τον σεβασμό προς την ανθρώπινη υπόσταση – είμαστε όλοι ανθρώπινα όντα. Όλοι είναι άνθρωποι, ακόμα και εκείνοι που δεν μας αρέσουν. Δεν χρειάζεται να σου αρέσει ο άλλος για να τον σέβεσαι. Δεν με νοιάζει αν δεν σου αρέσω, αλλά πρέπει να με σεβαστείς” τονίζει ο Μπίλι Πόρτερ προσθέτοντας ότι το 2019 ήταν μία μαγική στιγμή.

“Δεν θέλω να σβήσω ούτε ένα δευτερόλεπτο ούτε να επιλέξω μια αγαπημένη στιγμή. Το 2019 είναι πραγματικά, ειλικρινά, γνήσια μία από τις σημαντικότερες χρονιές της ζωής μου” αναφέρει.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:04