search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:06
MENU CLOSE

Ιράν: Οργή και διαδηλώσεις για την κατάριψη του Boeing – Καταγγελίες για χρήση όπλων κατά διαδηλωτών (Videos)

13.01.2020 10:00
Ιράν: Οργή και διαδηλώσεις για την κατάριψη του Boeing - Καταγγελίες για χρήση όπλων κατά διαδηλωτών (Videos)  - Media

 

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κατέγραψαν πυροβολισμούς κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιούνταν διαδηλώσεις στην Τεχεράνη, αφού το Ιράν παραδέχθηκε ότι κατέρριψε από λάθος ουκρανικό επιβατικό αεροσκάφος, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Η παραδοχή αυτή όπως όλα δείχνουν, οδήγησε σε ραγδαία αναστροφή του κοινωνικού κλίματος στο εσωτερικό της χώρας.

Μετά τις πρώτες εκρηκτικές λαϊκές αντιδράσεις σε βάρος των ΗΠΑ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί, η είδηση της κατάρριψης του ουκρανικού αεροσκάφους και  αρχική διάψευση από το καθεστώς, που αργότερα έγινε παραδοχή για τις ευθύνες του στρατού, εξόργισαν την ιρανική κοινή γνώμη ωθώντας σε μαζικές διαδηλώσεις και αντιδράσεις. 

Προς το παρόν δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή η αυθεντικότητα των βίντεο που αναρτήθηκαν αργά χθες Κυριακή στο Διαδίκτυο και τα οποία δείχνουν αίμα στο έδαφος και ανθρώπους που έμοιαζαν με μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας να κρατούν όπλα.

Σε άλλες αναρτήσεις φαίνονται άνδρες της υπηρεσίας αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας να χτυπούν τους διαδηλωτές με γκλομπ, την ώρα που άλλοι φωνάζουν “Μην τους χτυπάτε!”.

Η αστυνομία στην Τεχεράνη δεν πυροβόλησε εναντίον των διαδηλωτών καθώς τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν εντολές να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση, ανέφερε ο διοικητής της αστυνομίας της ιρανικής πρωτεύουσας σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε σήμερα στον ιστότοπο της κρατικής τηλεόρασης.

“Στις διαδηλώσεις η αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν πυροβόλησε, διότι τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν λάβει εντολές να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση”, τόνισε ο Χοσεΐν Ραχιμί.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:06