06/06/2020 02:18:50

Τσίπρας στο Πολιτικό Συμβούλιο: Ο Μητσοτάκης να εξηγήσει γιατί δεν προτείνει ανανέωση της πετυχημένης θητείας Παυλόπουλου

Τσίπρας: Η ΝΔ δεν θα εξαντλήσει την τετραετία - Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ - Media
 
Σε τρεις κεντρικούς άξονες επικεντρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής (εθνικά), τον εκλογικό νόμο που κατέθεσε η κυβέρνηση και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του οργάνου (υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για 40μελές όργανο) ο ΣΥΡΙΖΑ και στα τρία θέματα αυτά, συνεχίζει με τη γραμμή που έχει χαράξει μέχρι στιγμής.
 
Ειδικά σε ό,τι αφορά την προεδρική εκλογή ο ΣΥΡΙΖΑ συνεxίζει να τονίζει από τη μία ότι υπάρχει ανάγκη για επίσπευση προεδρικής εκλογής και από την άλλη επιμένει στην ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου καλώντας τη ΝΔ να αναλάβει την ευθύνη και να τεκμηριώσει το λόγο για τον οποίο δεν προτείνει τον νυν ΠτΔ.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος στις επιλογές και τις αντιφάσεις του. Εμείς δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στα καλλιστεία και την ονοματολογία. Οφείλει να σταματήσει να ευτελίζει το θεσμό του ΠτΔ και να εξηγήσει γιατί δεν προτείνει την ανανέωση της πετυχημένης θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου.
 
Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «σε μία συγκυρία που χρειάζεται εθνική συνεννόηση, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να την τορπιλίσει με δύο κορυφαίες επιλογές του. Από τη μία δεν προτείνει την ανανέωση της θητείας Παυλόπουλου και από την άλλη καταργεί την απλή αναλογική, το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα που αναγκάζει τα πολιτικά κόμματα σε συνεννόηση και προγραμματικές συγκλίσεις».
 
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που τελικώς δεν προταθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπει στην ονοματολογία και δε θα αντιπροτείνει άλλη υποψηφιότητα.
 
Επίσης, τονίστηκε ότι πρέπει να ανέβει η ατζέντα για τα εργασιακά, την οικονομία τους πλειστηριασμούς, επομένως σε αυτά τα πεδία θα δοθεί έμφαση τις επόμενες ημέρες σε επίπεδο επιχειρηματολογίας ΣΥΡΙΖΑ.
 
Επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου θα έχει αντικείμενο τον οδικό χάρτη για το συνέδριο, και παράλληλα θα συνεχιστούν οι περιοδείες Τσίπρα. Σε χρόνο που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.