search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:56
MENU CLOSE

Απόφαση Ανωτάτου δικαστηρίου: Οι γυναίκες στο Νιου Χαμσάιρ μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς σουτιέν

13.01.2020 16:18
Απόφαση Ανωτάτου δικαστηρίου: Οι γυναίκες στο Νιου Χαμσάιρ μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς σουτιέν  - Media

 

Το ανώτατο δικαστήριο του Νιου Χαμσάιρ έβαλε τέλος σε μια διαμάχη της πολιτείας με γυναικείες οργανώσεις σχετικά με το κατά πόσο μπορούν οι γυναίκες να κυκλοφορούν χωρίς σουτιέν και να διαγράφονται οι θηλές τους μέσα από την μπλούζα.

Όλα ξεκίνησαν το 2016 όταν η Τζίντζερ Πιερ έκανε γιόγκα στην παραλία χωρίς να φοράει σουτιέν με τις θηλές της να σχηματίζονται κάτω από το μπλουζάκι της. Τότε η Πολιτεία είχε κινηθεί νομικά κατά της γυναίκας, λέγοντας ότι παραβιάζει τους τοπικούς νόμους. Η Τζίντζερ προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο και δικαιώθηκε. Το σκεπτικό του δικαστή ήταν πως είναι αντισυνταγματικό να διαχωρίζονται οι άνδρες από τις γυναίκες και οι μεν πρώτοι να μπορούν να κυκλοφορούν με τις θηλές τους να ακουμπούν απευθείας την μπλούζα ενώ οι γυναίκες να μην μπορούν.

Καταργήθηκε επίσης ο νόμος του Νιου Χαμσάιρ που απαγόρευε στις γυναίκες να κυκλοφορούν με μη διαφανή ρούχα προκειμένου να μην διαγράφονται οι θηλές τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:54