search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:32
MENU CLOSE

Προσοχή: Μην βλέπετε πορνό στο κινητό σας

13.01.2020 18:38
Προσοχή: Μην βλέπετε πορνό στο κινητό σας - Media
 
Δεν είναι κρυφό ότι μια από τις ιστοσελίδες με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως είναι το Pornhub, καθώς σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία η ιστοσελίδα πορνογραφικού υλικού απαρίθμησε 42 δισεκατομμύρια επισκέψεις μόνο για το 2019, που ισοδυναμεί περίπου με 115 εκατομμύρια επισκέψεις κάθε μέρα.
 
Άρα καταλαβαίνετε ότι το PornHub κατατάσσεται στις πρώτες προτιμήσεις των ενηλίκων, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι ιστοσελίδες παρόμοιου περιεχομένου έχουν επίσης πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Αυτό ωστόσο που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι οι ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού αποτελούν το κατάλληλο περιβάλλον για να ανθίσουν κακόβουλα λογισμικά.
 
Συγκεκριμένα η εταιρία Wandera, που ασχολείται με ζητήματα ασφάλειας σε κινητές συσκευές, πρόσφατα εξέδωσε προειδοποίηση ότι οι χρήστες που παρακολουθούν πορνογραφικό υλικό μέσω ενός smartphone, είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε κακόβουλα λογισμικά, καθώς τα κινητά, ειδικά αυτά που έχουν λειτουργικό σύστημα Android, δεν έχουν τις ίδιες παραμέτρους ασφαλείας με ένα desktop ή ένα laptop.
 
Η εταιρεία διεξήγαγε επίσης μια έρευνα σχετικά με την βιομηχανία πορνό στο διαδίκτυο και διαπίστωσε ότι 40 από τους 50 κορυφαίους ιστότοπους για ενήλικες, ήταν ευάλωτοι σε κακόβουλο λογισμικό. Αυτό σημαίνει ότι oι χρήστες που τους επισκέπτονται από το κινητό τους είναι ευκολότεροι στόχοι για τους hackers.
 
Μάλιστα, η Wandera μελέτησε 100.000 επαγγελματικά κινητά τηλέφωνα σε Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο και διαπίστωσε ότι 350 άτομα χρησιμοποιούν τις επαγγελματικές του συσκευές για να βλέπουν πορνό, με τους περισσότερους να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες αυτές κυρίως την Παρασκευή.
 
Πηγή: perpetual.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15