search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:52
MENU CLOSE

Πάτρα: Μεγαλύτερη η ρύπανση του αέρα από ό,τι σε πόλεις με 10 εκατ. κατοίκους

14.01.2020 08:23
Πάτρα: Μεγαλύτερη η ρύπανση του αέρα από ό,τι σε πόλεις με 10 εκατ. κατοίκους - Media

 

Ανησυχητικό είναι το θέμα της ποιότητας του αέρα στην Πάτρα, καθώς τις βραδινές ώρες η συγκέντρωση ποσοτήτων αιωρούμενων σωματιδίων είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patras Times, το πρόβλημα επιτείνεται και από την καύση των τζακιών, αυτή την εποχή, λόγω του κρύου.

Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κέντρο της Πάτρας και οι νότιες συνοικίες, όπως Τριών Ναυάρχων, Δεμένικα, Κουκούλι, Νότιο Λιμάνι, Γερμανού, Αγ. Νικολάου, Αγ. Σοφίας, όπου σύμφωνα και με τις μετρήσεις του συστήματος «Αιθέρας» οι τιμές «χτυπάνε» κόκκινο.

Οπως είπε μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, το μέλος της ΟΙΚΙΠΑ, Γιώργος Κανέλλης, σύμφωνα με μελέτες, η ρύπανση στην Πάτρα είναι μεγαλύτερη από πόλεις με 10 και 12 εκατομ. κατοίκους, όπως το Αμστερνταμ.

Σύμφωνα με τον κ. Κανέλλη, θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Κάποια από αυτά είναι η χρηματοδότηση στα νοικοκυριά ώστε να ανάβουν το καλοριφέρ αντί για τζάκια προκειμένου να ζεσταθούν, η αντικατάσταση των παλαιών οχημάτων που εκπέμπουν αυξημένους ρύπους, η χρήση καλής ποιότητας καύσιμα στα πλοία, αλλά παύση της καύσης από τους αγρότες των ξερόκλαδων για τα οποία θα πρέπει να γίνεται θρυματισμός.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15