search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:13
MENU CLOSE

Μην χάσετε το Ποντίκι Art που κυκλοφορεί μαζί με το «Π»

23.02.2010 17:08
Μην χάσετε το Ποντίκι Art που κυκλοφορεί μαζί με το «Π»  - Media

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην «Δωδέκατη Νύχτα» του Σαίξπηρ που παίζεται στο θέατρο Αλίκη ο Νίκος Καραθάνος μιλάει στο Ποντίκι Art και είναι αποκαλυπτικός: «Καμία ταμπέλα δεν έχει βάρος, αν δεν την πάρεις στα σοβαρά» λέει, «Αλλιώς μπορεί να σου λένε “είσαι ο καλύτερος”  και να απαντάς “είμαι ο μέγιστος”. Οτιδήποτε παίρνεις στα σοβαρά, σε βαραίνει. Ας ξεκολλήσουμε από αυτό το αστείο, προτού καταντήσουμε αχθοφόροι του εαυτού μας. Δεν γλιτώνεις τίποτα αν περιφέρεσαι με την κεφαλή σου, προτομή. Είναι και τόσο χαμηλό το ταβάνι της χώρας μας…».  Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση τονίζει επίσης: «Κάθε κρίση βοηθά μόνο τους γενναίους. Πρέπει να δεις τί αξίζει να σωθεί». Ολοένα και περισσότερα μεγάλα λυρικά θέατρα ενδίδουν στην πρόκληση της μετάδοσης των παραγωγών τους μέσω HD κινηματογραφικών αιθουσών, σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο όνομα της προσέγγισης του μαζικού κοινού η τάση κερδίζει διαρκώς έδαφος, χωρίς ωστόσο να λείπει και ο αντίλογος.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην «Δωδέκατη Νύχτα» του Σαίξπηρ που παίζεται στο θέατρο Αλίκη ο Νίκος Καραθάνος μιλάει στο Ποντίκι Art και είναι αποκαλυπτικός: «Καμία ταμπέλα δεν έχει βάρος, αν δεν την πάρεις στα σοβαρά» λέει, «Αλλιώς μπορεί να σου λένε “είσαι ο καλύτερος”  και να απαντάς “είμαι ο μέγιστος”. Οτιδήποτε παίρνεις στα σοβαρά, σε βαραίνει. Ας ξεκολλήσουμε από αυτό το αστείο, προτού καταντήσουμε αχθοφόροι του εαυτού μας. Δεν γλιτώνεις τίποτα αν περιφέρεσαι με την κεφαλή σου, προτομή. Είναι και τόσο χαμηλό το ταβάνι της χώρας μας…».  Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση τονίζει επίσης: «Κάθε κρίση βοηθά μόνο τους γενναίους. Πρέπει να δεις τί αξίζει να σωθεί».

Ολοένα και περισσότερα μεγάλα λυρικά θέατρα ενδίδουν στην πρόκληση της μετάδοσης των παραγωγών τους μέσω HD κινηματογραφικών αιθουσών, σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο όνομα της προσέγγισης του μαζικού κοινού η τάση κερδίζει διαρκώς έδαφος, χωρίς ωστόσο να λείπει και ο αντίλογος.

Ο Δάνης Κατρανίδης σκηνοθετεί το «Παιχνίδι της μοναξιάς», ένα έργο που έρχεται απ’ το 1958 αλλά εξακολουθεί να αφορά στον ψυχισμό των ανθρώπων, αφού ο έρωτας δεν έπαψε στιγμή να τους προβληματίζει και η μοναξιά να παίζει με τον φόβο τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:12