search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:53
MENU CLOSE

«Αδειάζει» ΕΛ.ΑΣ και Γεραπετρίτη ο Προϊστάμενος Εισαγγελίας Αθηνών: Γιατί ασκήσαμε δίωξη για πλημμελήματα

14.01.2020 11:07
5002593

 

Απαντήσεις για τις ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος που ασκήθηκαν κατά των συλληφθέντων από τις εκκενώσεις καταλήψεων στο Κουκάκι, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης.

Είχαν προηγηθεί η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτη που μίλησε για «κακουργήματα» και των μονίμως λαλίστατων συνδικαλιστών της αστυνομίας, που μετέφεραν την «οργή» των αστυνομικών.

Να σημειώσουμε εδώ ότι μάλλον είναι οι ίδιοι αστυνομικοί που ξυλοκόπησαν την οικογένεια Ινδαρέ και στη συνέχεια διέδιδαν ψευδώς ότι βρήκαν αποτυπώματά τους στην κατάληψη.

Σε ανακοίνωσή του, η Εισαγγελία σημειώνει ότι οι διώξεις ασκήθηκαν μετά από αξιολόγηση του  αποδεικτικού υλικού και πως Μόνο αρμόδιο δε για την εκτίμηση της απαγγελθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναφορικά με τον προσήκοντα ή μη νομικό χαρακτηρισμό των αξιόποινων πράξεων που φέρονται ότι τελέστηκαν στην Αθήνα, την 11-1-2020 κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης τελούντος υπό κατάληψη κτιρίου διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιόν μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης. Μόνο αρμόδιο δε για την εκτίμηση της απαγγελθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση.»

Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για 6 πλημμελήματα στους 20 από τους 21 συλληφθέντες.

Συγκεκριμένα, σχηματιστήκαν δύο δικογραφίες.Η πρώτη δίωξη ασκήθηκε κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απείθειας και βίας κατά αστυνομικών οργάνων.

Η δεύτερη δίωξη ασκήθηκε για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απείθεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33