search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:31
MENU CLOSE

Πώς να καθαρίσετε τα σεξουαλικά σας βοηθήματα;

14.01.2020 14:35
Πώς να καθαρίσετε τα σεξουαλικά σας βοηθήματα;  - Media
 
Ο καθαρισμός και η συντήρηση είναι ένα άχαρο αλλά και αναπόφευκτο κομμάτι στη ζωή ενός ανθρώπου. Πρέπει να καθαρίσεις το σώμα σου, πρέπει να καθαρίσεις το χώρο σου και φυσικά επιβάλλεται να περιποιηθείς τα ερωτικά σου βοηθήματα.
 
Ο καθαρισμός αυτών των προϊόντων δε, επιβάλλεται, λόγω της στενής επαφής με τα ιδιαίτερα μέρη του σώματός μας. Τα ακάθαρτα βοηθήματα μπορεί να προκαλέσουν υποτροπιάζουσες κολπίτιδες, μυκητιάσεις, μολύνσεις αλλά και απλούς ερεθισμούς (με τη μορφή κνησμού, ερυθρότητας, πόνου κ.α.)
 
Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι αν τα αντικείμενα αυτά αποτελούνται από πορώδη ή μη υλικά.
 
Τα μη πορώδη υλικά περιλαμβάνουν σιλικόνη ιατρικής ποιότητας, βοριοπυριτικό γυαλί, μέταλλο, πλαστικό ABS (τύπος σκληρού πλαστικού που χρησιμοποιείται συχνά σε δονητές) τα οποία δεν επιτρέπουν στα βακτήρια να εισχωρήσουν.
 
Τα πορώδη υλικά περιλαμβάνουν καουτσούκ, λάτεξ, ελαστομερές, τζελ και Sensafirm και UR3 (δύο υλικά που προσεγγίζουν την αίσθηση του δέρματος). Τα πορώδη υλικά περιέχουν μικροσκοπικές οπές από όπου τα βακτήρια μπορούν να εισχωρήσουν.
 
Αν δεν είστε σίγουροι με τι υλικό έχετε να διαχειριστείτε, ελέγξτε τη συσκευασία ή τον προμηθευτή σας.
 
Για τα περισσότερα βοηθήματα πάντως, μια πλύση με ήπιο και άοσμο καθαριστικό και ζεστό νερό είναι αρκετή. Πιο συγκεκριμένα:
Μη πορώδη υλικά
Το ζεστό σαπουνόνερο λειτουργεί καλά για αυτά τα είδη. Ορισμένα μπορεί να είναι ασφαλή και για το πλυντήριο πιάτων. Για αποστείρωση, μπορείτε να τα βυθίσετε σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά.
 
Εάν χρησιμοποιείτε σιλικόνη, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε υγρό πλύσης που περιέχεται σιλικόνη σε αυτό, καθώς μπορεί να βλάψει το παιχνίδι. Οποιοδήποτε χημικό που το όνομά του τελειώνει σε –cone είναι πιθανότατα μια σιλικόνη. Η διμεθικόνη π.χ. είναι ένα τέτοιο υλικό.
 
Πορώδη υλικά
Το ζεστό σαπουνόνερο είναι αρκετό και για αυτά τα είδη, απλά θα πρέπει να προσέξετε το είδος του σαπουνιού, καθώς μερικά από αυτά μπορεί να βλάψουν την επιφάνεια των βοηθημάτων.
 
Αυτά που λειτουργούν με μπαταρία
Είναι αυτονόητο ότι εάν ένα παιχνίδι λειτουργεί με μπαταρία ή δεν είναι αδιάβροχο, είναι προτιμότερο να το καθαρίσετε με υγρό πανί αντί να το βυθίσετε στο νερό ή να το βάλετε κάτω από τη βρύση.
 
Τι να μην κάνετε
Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό σκληρά χημικά όπως η χλωρίνη.
 
Μην χρησιμοποιείτε ειδικά σπρέι για τον καθαρισμό αυτών των βοηθημάτων που προωθούν κάποιοι πωλητές, χωρίς να γνωρίζετε τι συστατικά περιέχει αυτό.
 
Τέλος, μην τα αποθηκεύετε, προτού σιγουρευτείτε ότι έχουν στεγνώσει εντελώς.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:28