06/08/2020 16:36:16

Στη Βουλή η Ράικου: Εγώ αποκάλεσα «Ρασπούτιν» τον Παπαγγελόπουλο

Στη Βουλή η Ράικου: Εγώ αποκάλεσα «Ρασπούτιν» τον Παπαγγελόπουλο - Media
 
Σε κλίμα έντασης άρχισε η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο όπου προσήλθε να καταθέσει η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου.
 
Με τις έως τώρα πληροφορίες που επικαλείται το CNN.gr, η κ. Ράικου κατήγγειλε «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος της και «κοινή εκβίαση» από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, για τον οποίο είπε ότι η ίδια τον αποκάλεσε «Ρασπούτιν«, όταν βγήκε η είδηση περί κύκλων της.
 
Αναρωτήθηκε μάλιστα, πως είχε τη στήριξη της τότε κυβέρνησης. «Ειλικρινά απορώ πως τον στήριζε η τότε κυβέρνηση. Λειτουργούσε με τρόπο εκβιαστικό σε βαθμό που απορούσα πως τον στηρίζει η τοτε κυβέρνηση, έστηνε δημοσιεύματα με παρακρατικές μεθόδους. Έφτιαχνε ιστορίες και διέσυρε αθώους ανθρώπους», κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες.
 
«Δεν πηγαίναμε σπίτια μας ούτε τα Σαββατοκύριακα», φέρεται να είπε και συμπλήρωσε: «Τον Φεβρουαρίο 2017 με επισκέφθηκε η δημοσιογράφος Παπαδάκου και ρωτούσε αν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Άλλοι δημοσιογράφοι δεν είχαν ρωτήσει κάτι τέτοιο, καθώς η έρευνα ήταν σε αρχικό στάδιο. Η Παπαδάκου μου είπε όμως πως ...υπάρχουν. Μετά με πήρε κι ο Παπαγγελόπουλος. Ρωτούσε τα ίδια. Η Παπαδάκου με ξαναπήρε τον Μάρτιο. Ρωτούσε τα ίδια. Όταν της είπα πως δεν υπάρχει κάτι μου είπε πως "για Βενιζελο και Πικραμμένο δεν βγαίνει κάτι"; κι άρχισε να μιλά για offshore Παναγιωτάκη (σ.σ. ο Διονύσης Παναγιωτάκης) και Βενιζέλου. Εξεπλάγην και της ζήτησα τα στοιχεία. Αν τα έχει να τα φέρει. "Φεύγω τώρα να στα φέρω". Την κράτησα μετά και της ζήτησα τα στοιχεία. Απέφυγε να φέρει οτιδήποτε. Λίγες ημέρες μετά με πήρε ο Παπαγγελόπουλος. "Ακόμα να στείλεις τη δικογραφία στη Βουλή"; "Εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής" απάντησα. "Κάτσε και θα δεις" είπε. Αισθάνθηκα πως εκβιάζομαι. Κοινή εκβίαση».
 
Σε άλλο σημείο, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες: «Κάποιος Ανδρικόπουλος δημοσιογραφος από το Ντοκουμέντο τότε με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως κατηγορούμαι η ίδια για απόκρυψη στοιχείων από κάποια κυρία Ζαμανίκα. Κατόπιν υπήρξε εναντίον μου δημοσίευμα. Κατάλαβα τότε, πως υπήρξε συμβόλαιο θανάτου, επειδή αρνήθηκα να συνεργαστώ με τον Παπαγγελόπουλο! Θυμήθηκα την Τσατάνη που της είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό. Αιστάνθηκα διωκόμενη και θεσμικά απροστάτευτη. Αισθάνθηκα οτι εκτελούνταν συμβόλαιο θανάτου σε βάρος μου απο Παπαγγελόπουλο».
 
Η κ. Ράικου σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατέθεσε πως μετά την άρνησή της να ενδώσει και να στείλει φάκελο για πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να έχει στοιχεία, ξεκίνησε πογκρόμ πειθαρχικών διώξεων εναντίον της. Όπως φέρεται να είπε, τα πειθαρχικά αποσκοπούσαν να κάμψουν το δικαστικό της φρόνημα για να τη διώξουν από το Σώμα. «Επί 2,5 χρόνια έδινα εξηγήσεις και καταθέσεις στον Άρειο Πάγο», είπε σύμφωνα με πηγές από την Επιτροπή και πρόσθεσε: «Στις 10.11.17 με καλεσε ο προϊστάμενος μου στο τμήμα δικαστικών συνδρομών και μου ειπε πρεπει να με αλλαξει για το δικό μου καλό. Του είπα "κατάλαβα σας πήρε ο Παπαγγελόπουλος", χαμογέλασε και μου απάντησε "δεν θα έκανα το χατήρι κανενός, αλλα ειναι για το καλό σου».
 
Φέρεται, δε, να συνέχισε λέγοντας πως «το 2018 μου εκανε πειθαρχικό η Δημητρίου, για ποιο λογο ειχα ολοκληρώσει γρήγορα δικογραφίες. Τον Οκτώβριο του 2018 είδα δημοσίευματα στις εφημερίδες "Νέα Σελίδα" και "Κόντρα" που ανέφεραν τον σύζυγο μου ως "πρωταγωνιστή στο σκάνδαλο Νοβαρτις". Παρόμοια πράγματα είχε πει και η Γιαννα Παπαδάκου στο ραδιόφωνο "στο κοκκινο". Οι εφημερίδες ανακάλεσαν με δημόσιες επανορθώσεις».
 
Η ΝΔ με την έναρξη της συνεδρίασης κατήγγειλε επιλεκτική διαβίβαση εγγράφων προς την Επιτροπή και παρακώλυση του έργου της από την Ελένη Τουλουπάκη. Όπως ανέφερε με την έναρξη της συνεδρίασης ο Θανάσης Πλεύρης, η κ. Τουλουπάκη δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα αποστολής εγγράφων της πλειοψηφίας κι απέστειλε μονάχα έγγραφα που ζήτησε ο κ. Λάππας και ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Με τη ΝΔ συμφώνησε και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ.
 
Θ.Πλευρης: Η κα Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ. Λάπας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει σήμερα στην Επιτροπή μας αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
 
Β.Κεγκερογλου: Νομίζω οτι δεν πρόκειται ούτε για απλή αμέλεια ούτε για αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τι θα στείλει και τι όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα.
 
Ι.Μπούγας: Προτείνω την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.