search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:16
MENU CLOSE

Στεγνώνουν τα κανάλια στη Βενετία, μετά τις πλημμύρες του Νοεμβρίου – Σε απόγνωση οι γονδολιέρηδες (Photos)

15.01.2020 13:40
Στεγνώνουν τα κανάλια στη Βενετία, μετά τις πλημμύρες του Νοεμβρίου - Σε απόγνωση οι γονδολιέρηδες (Photos) - Media

 

Μπορεί πριν από μερικές εβδομάδες η Βενετία σχεδόν να βυθίστηκε από τα νερά και τις πλημμύρες, όμως πλέον η πόλη μοιάζει διαφορετική.

Το νερό στερεύει και τα κανάλια μοιάζουν περισσότερο με τα σοκάκια μιας οποιασδήποτε άλλης πόλης.

Οι βάρκες και οι γόνδολες έχουν καθίσει στη λάσπη και η στάθμη του νερού έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλά. Τα κανάλια έχουν σχεδόν στεγνώσει.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό και κυρίως οι γονδολιέρηδες βρίσκονται σε απόγνωση και εκλιπαρούν για μεγάλες βροχές.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το νερό έχει πέσει περισσότερο από 50 εκατοστά κάτι που καθιστά αδύνατες τις βόλτες ή τις μετακινήσεις με πλωτά μέσα.

Τον Νοέμβριο από τις βροχοπτώσεις το νερό είχε ανέβει τόσο πολύ που η ιστορική βασιλική του Αγίου Μάρκου, της πόλης έπαθε ανεπανόρθωτες ζημιές στα ψηφιδωτά της. Από τότε μέρα με τη μέρα το νερό στέγνωνε και τα διάσημα κανάλια της πόλης μετατρέπονται σε ξηρές, λασπώδεις τάφρους.

Ο δήμαρχος της πόλης Λουίτζι Μπρουνάρο είπε πως και αυτό το φαινόμενο όπως άλλωστε και οι πλημμύρες του Νοεμβρίου, οφείλονται κατά πολύ στην κλιματική αλλαγή.  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15