search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:07
MENU CLOSE

«Κόλαφος» στον Ερντογάν: Ξανανοίγει η Wikipedia στην Τουρκία

15.01.2020 15:49
«Κόλαφος» στον Ερντογάν: Ξανανοίγει η Wikipedia στην Τουρκία - Media
 
«Χαστούκι» από το Συνταγματικό Δικαστήριο δέχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατόπιν σχετικής απόφασης θα πρέπει να άρει την απαγόρευση για τη Wikipedia και η πλατφόρμα θα πρέπει να ανοίξει ξανά μέσα στις επόμενες ημέρες και να έχουν πρόσβαση σε αυτή οι Τούρκοι πολίτες.
 
Το Δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία και δη με ψήφους 10-6 ότι το μπλοκάρισμα της Wikipedia είναι παράνομο, ενώ υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση είχε απαγορευτεί από τον Απρίλιο του 2017, εξαιτίας δύο άρθρων που φιλοξενούσε ο ιστότοπος, στα οποία συνδεόταν η Άγκυρα με εξτρεμιστικές οργανώσεις.
 
Το ίδρυμα Wikimedia, στο οποίο ανήκει η Wikipedia, προσέφυγε στο ανώτατο τουρκικό δικαστήριο αφού πρωτοβάθμιο δικαστήριο απέρριψε, τον Μάιο του 2017, το αίτημά του να αρθεί η απαγόρευση. Έτσι μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η υπόθεση πήγε ξανά στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο που αποφάσισε το ξεμπλοκάρισμα της πλατφόρμας, στο οποίο θα έχουν πρόσωβαση όλοι οι Τούρκοι πολίτες.
 
Πηγή: enikos.gr/Hurriyet
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:06