search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:01
MENU CLOSE

Αικ. Σακελλαροπούλου: Το παρασκήνιο της επιλογής της από τον Κ. Μητσοτάκη

15.01.2020 18:05
Αικ. Σακελλαροπούλου: Το παρασκήνιο της επιλογής της από τον Κ. Μητσοτάκη - Media
 
Μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες η ονοματολογία για τον υποψήφιο που θα επέλεγε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας να… άνοιξε πολύ, ωστόσο, για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου κάθε άλλο παρά έκπληξη προκάλεσε.
 
Στη «βραχεία λίστα»
 
Αντιθέτως, εδώ και μήνες, το όνομα της πρώτης γυναίκας προέδρου του ΣτΕ βρισκόταν στην «βραχεία λίστα» των πιθανών υποψηφίων για ΠτΔ του κ. Μητσοτάκη, καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το όνομά της του είχε προταθεί από στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Σακελλαροπούλου αποτελούσε «δελεαστική» επιλογή για πολλούς και διάφορους λόγους. Για παράδειγμα, η λαμπρή της καριέρα στο δικαστικό σώμα και η ενασχόλησή της με τα ζητήματα του περιβάλλοντος «κούμπωναν» με το γεγονός ότι ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣτΕ, αλλά και με το ότι είχε προταθεί και εκλεγεί στη θέση της προέδρου του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2018.
 
Παράλληλα, φαίνεται ότι και το ΚΙΝΑΛ ήταν θετικά διακείμενο σε πιθανή υποψηφιότητά της για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, πληροφορία που αν τελικά επιβεβαιωθεί ενδέχεται να διασφαλίσει μεγάλη πλειοψηφία στη διαδικασία της εκλογής του νέου ΠτΔ.
 
Γόνος δικαστικής οικογένειας
 
Η κ. Σακελλαροπούλου είναι γόνος δικαστικής οικογένειας από την Θεσσαλονίκη. Ο αείμνηστος πατέρας της, Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ήταν μέλος της σύνθεσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση Ανδρέα Παπανδρέου-Γιώργου Κοσκωτά.
 
Η ίδια η κ. Σακελλαρόπουλου ήταν μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωσταντίνου για την «λίστα Λαγκάρντ», ενώ από τη θέση του Συμβούλου Επικρατείας, ήταν εισηγήτρια σε πολλές μεγάλες υποθέσεις, όπως είναι η εκτροπή του Αχελώου ποταμού στον Θεσσαλικό κάμπο, των μεταλλείων Χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα οποία διασώθηκαν ως διατηρητέα κλπ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15