25/02/2020 05:44:45

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπερισπασμός Μητσοτάκη η ανακοίνωση για ΠτΔ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπερισπασμός Μητσοτάκη η ανακοίνωση για ΠτΔ - Media

 

Η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του ονόματος της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως υποψήφια για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά, όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, πηγές της Κουμουνδούρου σημείωσαν ότι «σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας.

Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με κ. Μητσοτάκη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντίπερισπασμο στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό . Θα συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και στη συνέχεια ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ανακοινώσει την στάση του κόμματος στο ζήτημα».

Κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 15:00 στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη 50.

Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να καθοριστεί η στάση του Κινήματος Αλλαγής στη πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Από την πλευρά του ΚΚΕ, πηγές του Περισσού επισήμαιναν ότι «το ΚΚΕ ποτέ δεν έχει επικεντρώσει -ούτε τώρα επικεντρώνει- στο πρόσωπο το οποίο κάθε φορά προτείνεται να εκλεγεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι «τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας τον κρίνουμε αποκλειστικά με βάση το ρόλο και τις αρμοδιότητες του θεσμού, που είναι αυτές του θεματοφύλακα της κυρίαρχης πολιτικής και της επικύρωσης των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της εκάστοτε κυβέρνησης». Κατέληγαν δε λέγοντας ότι «το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, με την πρόταση του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα της κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Αντίστοιχα, το ΜέΡΑ25 θα δώσει σχετική απάντηση αργά το απόγευμα της Πέμπτης μετά τη διευρυμένη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, όπως ανέφεραν κομματικές πηγές.

Εξάλλου, συνεδριάζει εκτάκτως στις 7.00 το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Βελόπουλου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης, με θέμα την στάση του κόμματος στην επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η συνεδρίαση θα γίνει στα γραφεία της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.