28/01/2021 17:32:35

Πάγωσε η λίμνη όπου είχε φωτογραφηθεί η οικογένεια Μητσοτάκη! (Photos)

Πάγωσε η λίμνη όπου είχε φωτογραφηθεί η οικογένεια Μητσοτάκη! (Photos) - Media

 

Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πιο πολυδιαφημισμένα αλπικά τοπία η λίμνη των Πηγών Αώου. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στη Βόρεια Πίνδο πάγωσαν τα νερά της λίμνης που βρίσκεται κοντά στο Μέτσοβο. Έτσι το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Σαν πίνακας ζωγραφικής απ’ αυτούς που μόνο η φύση μπορεί να δημιουργήσει. Μπορεί φέτος το χιόνι να μην καλύπτει τα ορεινά όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο περιοχές όπως αυτή χαρίζουν απλόχερα την ομορφιά τους στην καρδιά του χειμώνα.

Η τεχνητή λίμνη του Αώου δημιουργήθηκε με την κατασκευή του υδροηλεκτρικού φράγματος της ΔΕΗ το 1987. Βρίσκεται στο οροπέδιο της «Πολιτσάς», στους πρόποδες του σε υψόμετρο 1350 μέτρων, μια ανάσα από το Μέτσοβο.

Η πρόσβαση για τους επισκέπτες είναι εύκολη και το γαλήνιο αλπικό σκηνικό αποζημιώνει τους πάντες.

Οι δασικοί δρόμοι γύρω απ' την λίμνη είναι βατοί και προσπελάσιμοι για όσους θελήσουν να εξερευνήσουν αυτό το υπέροχο τοπίο. Η διαδρομή είναι πολύ γραφική. Περνά από δάσος μαύρης πεύκης που εντυπωσιάζει με το μεγάλο ύψος και τον ίσιο κορμό των δέντρων καθώς και από δάσος οξιάς.

Οι επισκέπτες αυτής της εποχής μπορούν να απολαύσουν κι αυτές τις ονειρικές εικόνες.

Στη λίμνη αυτή είχε πάει για... φωτογράφηση η οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη τα Χριστούγεννα. 

Η «οικογενειακή» ανάρτηση Μητσοτάκη στο Instagram από το Μέτσοβο - Media

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.