search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:13
MENU CLOSE

Δικαίωση της ΔΕΠΑ στη διαμάχη με την τουρκική BOTAS

16.01.2020 12:01
Εννέα «μνηστήρες» για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας - Media

 

Δικαστική νίκη της ΔΕΠΑ στη νομική υπόθεση που αφορούσε συμφωνία προμήθειας με την τουρκική εταιρεία ενέργειας ΒΟΤΑS.

Eιδικότερα, η υπόθεση αφορούσε τις τιμές με τις οποίες η ΔΕΠΑ αγόραζε φυσικό αέριο από την BOTAS και για την περίοδο από το 2011 έως σήμερα. Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο(ICC) με απόφασή του δικαιώνει τη ΔΕΠΑ, αποφασίζοντας ότι η ΒΟΤAS θα πρέπει να μειώσει αναδρομικά τις τιμές φυσικού αερίου έχει καταβάλει η ΔΕΠΑ. Η απόφαση υπέρ της ΔΕΠΑ αποτελεί ακόμη ένα βημα στη δεκαετή νομική διαμάχη μεταξύ της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και της ΒΟΤΑS.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, που επικαλείται πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, η νέα τιμολόγηση θα εφαρμοσθεί από το 2011 έως σήμρα και ότι η ΔΕΠΑ είχε καταβάλει βάσει προηγούμενης απόφασης 181 εκατ. δολάρια στην τουρκική εταιρεία, στο πλαίσιο της νομικής διαμάχης που είχε αρχίσει το 2009.

Η ΔΕΠΑ εισάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο στο πλαίσιο μακροπρόθεσμων συμβολαίων με την BOTAS, τη ρωσική Gazprom και τη Sonatrach της Αλγερίας. Το συμβόλαιο με την BOTAS λήγει το 2021.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:12