search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:26
MENU CLOSE

Στην Αθήνα ο Χαφτάρ – Συναντήσεις με Μητσοτάκη-Δένδια εν όψει Βερολίνου

16.01.2020 17:51
Ξεκάθαρο μήνυμα Χαφτάρ στην Τουρκία: Η απάντησή μας θα δοθεί στο πεδίο και θα είναι σκληρή - Media
 
Στην Αθήνα έφθασε ο στρατάρχης της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, υπό άκρα μυστικότητα, καθώς η άφιξή του στην πρωτεύουσα δεν ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλείας, για συνομιλίες με την ελληνική πλευρά πριν μεταβεί στο Βερολίνο.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΞ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε στην Αθήνα ιδιωτική συνάντηση με τον Λίβυο στρατιωτικό, ενώ η κύρια συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 10:30 στο υπουργείο.
 
Ο Χαφτάρ αναμέται να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη μία το μεσημέρι στη Βουλή, σε μια προσπάθεια συντονισμού του με την Αθήνα, εν όψει της διάσκεψης.
 
Ο στρατάρχης Χαφτάρ θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, αντιναύαρχο ε.α. Αλέξανδρο Διακόπουλο.
 
Ικανοποίηση Μέρκελ για την εκεχειρία
Από την πλευρά της, η  καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ χαιρέτισε την πρόθεση που επέδειξε ο στρατιωτικός διοικητής Χαλίφα Χάφταρ να δεσμευτεί στην εκεχειρία στη Λιβύη και είπε ότι στη Διάσκεψη του Βερολίνου την Κυριακή πρέπει να επιχειρηθεί να επιβληθεί εκ νέου το εμπάργκο όπλων.
 
“Είναι έναν καλό μήνυμα που δηλώνει πρόθυμος να διατηρήσει την εκεχειρία” επισήμανε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.
 
“Στη διάσκεψη της Λιβύης πρέπει πάνω απ’ όλα να δούμε ότι το εμπάργκο όπλων εφαρμόζεται ξανά, το οποίο έχει συμφωνηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, όμως δυστυχώς δεν τηρείται” σημείωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:25