search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:07
MENU CLOSE

Μια «μαγική συνταγή» καλής μουσικής…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2108
16-1-2020
18.01.2020 04:00
maxresdefault_0.jpg

Μια «μαγική συνταγή» καλής μουσικής…

Μια νέα μέρα έρχεται το βλέπεις
κάτι καλό θα σου συμβεί στα ξαφνικά
τότε θα λες μα κοίτα πώς γυρνά η τύχη
και της ζωής μας πώς αλλάζει η ζαριά

Σήμερα θα σας μιλήσω για μουσική, αφού άκουσα με προσοχή ένα CD με τραγούδια ερμηνευμένα από μια αξιόλογη τραγουδίστρια, που είχα τη χαρά να γνωρίσω σ’ ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα στην Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.

Η «Μαγική συνταγή», λοιπόν, είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος της Κλεονίκης Δεμίρη, που μόλις κυκλοφόρησε από το περιοδικό και τις εκδόσεις Μετρονόμος. Μια συνταγή φτιαγμένη από πολλά υλικά, όπως βαλς, τάνγκο, μποσανόβα, χασάπικο, τσα-τσα και μπαλάντα.

Τα τραγούδια αυτής της συλλογής, όπως λέει η ίδια η ερμηνεύτρια, της «μίλησαν» από το πρώτο άκουσμα και έτσι γεννήθηκε αυθόρμητα η επιθυμία της να τα τραγουδήσει. Η ερμηνεία της Κλεονίκης Δεμίρη στο «Μενεξεδένια τα βουνά» του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, σε στίχους του Γιάννη Θεοδωράκη, είναι ένα από τα διαμάντια αυτής της συλλογής που θα σας συγκινήσει.

Πολλοί και ταλαντούχοι δημιουργοί, οι Νίκος Πλατύραχος, Γιάννος Αιόλου, Γιώργος Καγιαλίκος, Νίκος Πιτλόγλου, Βιργινία Καραγιώργου, Κώστας Φασουλάς, Ανδρέας Ταρνανάς, Όλγα Μιχελή, Βασίλης Σπανός, Θάνος Ζήσης, Κατερίνα Καναβούρα, Μακάριος Σιγάλας, Σοφία Καμαγιάννη – που μελοποιεί Κωστή Παλαμά – και η ίδια η ερμηνεύτρια υπογράφουν τη μουσική και τους στίχους, βάζοντας την προσωπική τους σφραγίδα σ’ αυτή τη συλλογή.
Την Κλεονίκη Δεμίρη γνωρίσαμε μέσα από τις πολλές συναυλίες της τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από τις συνεργασίες της με εξαίρετους δημιουργούς, όπως τους Βασίλη Τσαμπρόπουλο, Γιάννο Αιόλου, Νίκο Πλατύραχο, Σοφία Καμαγιάννη, Δημήτρη Μαραμή, καθώς και από τις συνεργασίες της με την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, τους TANGartO Quintet, το Athens Tango Ensemble, αλλά και τις ραδιοφωνικές συναυλίες της στο Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και τις εμφανίσεις της στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Δισκογραφικά συμμετείχε το 2014 στο άλμπουμ «Ο Νοέμβρης των ματιών της» του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, ερμηνεύοντας το ομώνυμο τραγούδι και τρία ακόμη τραγούδια, αλλά και σε soundtrack του Γιάννου Αιόλου.
Με τη «Μαγική συνταγή» η Κλεονίκη Δεμίρη μάς προσκαλεί σε ένα ταξίδι χωρίς τέλος, ένα ταξίδι με δεκατέσσερις διαφορετικούς προορισμούς. Δεκατέσσερα τραγούδια που το καθένα κουβαλά τη δική του γεύση, συνθέτουν όλα μαζί τη… μαγική συνταγή αυτού του δίσκου, φτιαγμένη με μεράκι.

Καλή ακρόαση!

Κυκλοφορεί σε CD και στις μουσικές ψηφιακές πλατφόρμες.

Δείτε το video clip του τραγουδιού «Όλα θα πάνε μια χαρά», σε στίχους και μουσική Κλεονίκης Δεμίρη:
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:05