search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:11
MENU CLOSE

«Λόγος – Αντίλογος» για τα δημόσια ταμεία υγείας και την αριστεία, στο COSMOTE HISTORY HD

17.01.2020 12:08
«Λόγος - Αντίλογος» για τα δημόσια ταμεία υγείας και την αριστεία, στο COSMOTE HISTORY HD - Media

 

Για το θέμα των δημοσίων ταμείων υγείας «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) στο νέο επεισόδιο της εκπομπής του COSMOTE HISTORY HD «Λόγος-Αντίλογος». Με την καθοδήγηση των προπονητών τους, οι φοιτητές αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν, να μελετήσουν, να παρουσιάσουν και να υπερασπιστούν την πλευρά του λόγου ή του αντιλόγου πάνω στο θέμα της υγείας και το κατά πόσο πρέπει να αντιμετωπίζεται ως δημόσιο αγαθό ή το εάν η υιοθέτηση ενός ιδιωτικού μοντέλου ασφάλισης είναι πιο οικονομικά και λειτουργικά ωφέλιμη για ένα κράτος.

Στο επόμενο επεισόδιο της εκπομπής την Πέμπτη 23/1 στις 21.00, πρωταγωνιστές του debate είναι φοιτητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Επίκεντρο του αγώνα επιχειρηματολογίας είναι η αριστεία και η απάντηση σε ένα διαχρονικό ερώτημα: πρέπει η παιδεία να στοχεύει σε αυτή την κατεύθυνση;

Στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD «Το ημερολόγιο του Ιπποκράτη», θα προβληθεί το τρίτο επεισόδιο της ομώνυμης σειράς ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή COSMOTE TV. Μέσα από συνεντεύξεις, εναέριες λήψεις, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις αρχαιολογικών χώρων και την πρωτότυπη μουσική του μουσικοσυνθέτη Νίκου Πλατύραρχου, η σειρά αναβιώνει στη μικρή οθόνη τα επιτεύγματα της αρχαιοελληνικής ιατρικής που έθεσαν τα θεμέλια για την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης παγκοσμίως. Στο νέο επεισόδιο, μαθαίνουμε περισσότερα για την πορεία της αρχαίας ελληνικής χειρουργικής από τις κρανιοαναρτήσεις της νεολιθικής εποχής έως τα επιτεύγματα της κλασικής εποχής και τις κατακτήσεις των Αλεξανδρινών ιατρών (Κυριακή 19/1, 21.00).

Στον νέο κύκλο επεισοδίων της εκπομπής «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, μέσα από τρίλεπτα επεισόδια, αναλαμβάνει να αναδείξει τις καταβολές και τον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας, προσφέροντας χρήσιμα μαθήματα για το πώς να τη χρησιμοποιούμε σωστά. Αυτή την εβδομάδα, ο καθηγητής θα εξηγήσει τα συνήθη λάθη που κάνουμε γύρω από τα ομόηχα, τη δοτική, τη λέξη «επιπτώσεις», αλλά και τη χρήση γνωστών φράσεων. Η εκπομπή προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20.50, στο COSMOTE HISTORY HD.

Τέλος, στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζει και το νέο επεισόδιο της σειράς «Ο Μεγάλος Πόλεμος: Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918)» σε παραγωγή COSMOTE TV (Τετάρτη 22/1, 22.00, COSMOTE HISTORY HD). Το επεισόδιο εστιάζει στην καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 18 Αυγούστου 1917 στη Θεσσαλονίκη, σε μια περίοδο που στην πόλη πραγματοποιούνταν μεγάλα έργα υποδομών για την κάλυψη των αναγκών των συμμαχικών στρατευμάτων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:10