search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:41
MENU CLOSE

Γαλλία: Υποψήφια πρόεδρος και το 2022 η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν

17.01.2020 12:25
Γαλλία: Υποψήφια πρόεδρος και το 2022 η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν - Media

 

Η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε την πρόθεσή της να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές το 2022.

«Έλαβα την απόφασή μου», δήλωσε χθες Πέμπτη η Λεπέν, η οποία προτείνει μια «σημαντική εναλλακτική λύση για να σταθεί και πάλι η χώρα στα πόδια της» και να δημιουργηθεί «εθνική ενότητα».

Η Λεπέν πήγε στον δεύτερο γύρο στις εκλογές του 2017 αλλά έχασε από τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρίσκεται τώρα σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της προεδρίας του.

Εκτός από το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων που επιδιώκει κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, ο Μακρόν αντιμετωπίζει και την απεργία για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, που μετρά ήδη 44 ημέρες.

Όπως επισήμανε η Λεπέν, η υποψηφιότητά της πρέπει να εγκριθεί από το συνέδριο του κόμματός της, του «Εθνικού Συναγερμού», το 2021, κάτι που, όπως είπε στο δίκτυο BFMTV το ανερχόμενο αστέρι του κόμματός της και ευρωβουλευτής, ο 23χρονος Ζορντάν Μπαρντελά, δεν θα είναι πρόβλημα.

Σχετικά με την πρώιμη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, ο Μπαρντελά απάντησε ότι αυτή στέλνει στη Γαλλία «ένα μήνυμα ελπίδας».

Ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου η Λεπέν επιδιώκει να προσελκύσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους από την κεντροδεξιά, ακόμη και από την κεντροαριστερά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:39