search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:45
MENU CLOSE

Σαχζάτ Λουκμάν: Συγκέντρωση στις 18.00 για τα εφτά χρόνια από τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη

17.01.2020 13:16
Σαχζάτ Λουκμάν: Συγκέντρωση στις 18.00 για τα εφτά χρόνια από τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη - Media

 

Αντιφασιστική συγκέντρωση διοργανώνεται σήμερα με αφορμή τη συμπλήρωση εφτά χρόνων από τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη, Σαχζάτ Λουκμάν.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί 18:00 στην πλατεία Μερκούρη, στο Πετράλωνα.

“Ο Σαχζάτ Λουκμάν, πήγαινε με το ποδήλατο του στη δουλειά και οι δύο νεοναζί του έκλεισαν το δρόμο με μηχανή, κατέβηκαν και τον μαχαίρωσαν εν ψυχρώ” αναφέρει στο κάλεσμα της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ).

O πατέρας του δολοφονημένου Σαχζάτ Λουκμάν, αποτίει φόρο τιμής στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, στο Κερατσίνι

“Η μάχη που έχουμε να δώσουμε είναι διπλή. Από τη μία να καταδικαστεί σε ισόβια η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να κλείσουν και τα τελευταία γραφεία τους. Η δίκη είναι στη τελική της ευθεία και η παρέμβαση του κινήματος μέσα και έξω από τα δικαστήρια είναι αυτή που μπορεί να εξασφαλίσει τη σωστή απόφαση. 7 χρόνια μετα τη δολοφονία του Λουκμάν, καταφέραμε η Χρυσή Αυγή να είναι εκτός βουλής και η πόρτα της φυλακής να είναι ανοιχτή» αναφέρουν σε άλλο σημείο. Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν μετράμε νίκες ενάντια στο ρατσισμό και ενάντια στους φασίστες”, τονίζει το κάλεσμα.

O πατέρας του δολοφονημένου Σαχζάτ Λουκμάν, αποτίει φόρο τιμής στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, στο Κερατσίνι

O πατέρας του δολοφονημένου Σαχζάτ Λουκμάν, αποτίει φόρο τιμής στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, στο Κερατσίνι –

Στο κάλεσμά της, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας τονίζει:

“Δεν ξεχνάμε. Ήταν ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013, όταν ο Σαχζάτ Λουκμάν με το ποδήλατό του ξεκίνησε για τη δουλειά του στη λαϊκή αγορά στα Πετράλωνα. Ο 27χρονος εργάτης, μετανάστης από το Πακιστάν δολοφονήθηκε με επτά μαχαιριές από δύο μέλη της Χρυσής Αυγής σε κεντρικό δρόμο της γειτονιάς.

Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα των νεοναζί. Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία και με τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε εξέλιξη, δεν ξεχνάμε ούτε τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης ούτε τον αγώνα του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας στηρίζει και συμμετέχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 18:00, στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα.

Θεωρούμε αναγκαία την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, με τη συντριπτική καταδίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης.

Το εξίσου κρίσιμη είναι, όμως, η απομόνωση της φασιστικής ιδεολογίας και των φασιστικών πρακτικών σε κάθε κοινωνικό πεδίο.

Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν χωράνε στις γειτονιές μας και την πόλη μας.

Καμία ανοχή στον ρατσισμό και τον φασισμό”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:42