20/09/2020 08:58:23

Δυσαρέσκεια Μητσοτάκη προς Μέρκελ για την Διάσκεψη του Βερολίνου - Δεν συζητάμε για θαλάσσιες ζώνες η απάντηση

Δυσαρέσκεια Μητσοτάκη προς Μέρκελ για την Διάσκεψη του Βερολίνου - Δεν συζητάμε για θαλάσσιες ζώνες η απάντηση - Media
 
Τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στη Διάσκεψη του Βερολίνου και την ανησυχία του για την κατάσταση στη Λιβύη, ιδίως όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την υπογραφή των «άκυρων μνημονίων» μεταξύ Σάρατζ-Τουρκίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
 
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τους προβληματισμούς του για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου λόγω των αποσταθεροποιητικών τουρκικών ενεργειών. Κάλεσε την κυρία Μέρκελ και τους εκπροσώπους της Ε.Ε. που συμμετέχουν στη Διάσκεψη, να εφαρμόσουν τη σχετική απόφαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, από την οποία δεσμεύονται.
 
Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ εξήγησε στον κ. Μητσοτάκη ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου έχει ως στόχο να φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη Λιβύη και δεν θα ασχοληθεί με θέματα θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, εκφράζοντας πάντως την πλήρη δέσμευσή της στις θέσεις της ΕΕ. Επίσης εξέφρασε επίσης την πλήρη στήριξή της στα Συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.