search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:14
MENU CLOSE

Ανδρέας Μικρούτσικος: Η θυελλώδης ζωή του (Photos)

17.01.2020 16:43
Ανδρέας Μικρούτσικος: Η θυελλώδης ζωή του (Photos) - Media
 
Ο θάνατος του μεγάλου αδελφού του, Θάνου, και η σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, έφεραν ξανά στο προσκήνιο τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ένα από τα πρόσωπα που ταυτίστηκαν με την αποκαλούμενη “reality TV” και που τη μετεωρική του άνοδο ακολούθησε μια απότομη και άγρια πτώση.
 
Όπως αναφέρει το protothema.gr, αν και εξαιρετικός μουσικός, ο Ανδρέας Μικρούτσικος δεν δίστασε να βάλει την ανερχόμενη καριέρα του στην άκρη για τα εκατομμύρια της τηλεόρασης, την οποία υπηρέτησε ως παρουσιαστής realities, πρωινάδικων και κοινωνικών εκπομπών. Εκπομπών που, σύμφωνα με όλα όσα γράφτηκαν, στάθηκαν η αρχή της καθόδου του σε έναν προσωπικό Αδη από τον οποίο δεν μπόρεσε ποτέ να δραπετεύσει εντελώς. Το τέλος του από την τηλεόραση στάθηκε η αρχή και για άλλα, πολλά από τα οποία ήταν πολύ σκληρά γι’ αυτόν τον ιδιοφυή άνθρωπο που νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα στο Ιπποκράτειο. Γάμοι, διαζύγια, σχέσεις που έγιναν βορά στο τηλεοπτικό κοινό, χρέη, ο εφιάλτης των κατασχέσεων, ένας γιος που υπεραγαπά και ο θάνατος του Θάνου που τον συγκλόνισε συνθέτουν το παζλ μιας γεμάτης εντάσεις ζωής, στην οποία τα απέκτησε και τα έχασε όλα. Kι όμως, είναι ακόμη εδώ….
Στη σκιά του «big brother»
Ηταν μια ήσυχη μέρα του 1955 στο σπίτι της οικογένειας Μικρούτσικου στην Πάτρα, όταν ξαφνικά η κραυγή του 8χρονου τότε Θάνου έκανε τους γονείς του να τρέξουν στο δωμάτιο των παιδιών τους. Εκπληκτοι είδαν τον 3χρονο Ανδρέα να κρατάει στα χέρια του το σφυρί που μόλις είχε προσγειώσει στο κεφάλι του αδελφού του, ο οποίος πόναγε πολύ, ενώ ένα καρούμπαλο αρκετά μεγάλο είχε κάνει ήδη την εμφάνισή του. Μπαμπάς και μαμά κοίταζαν τον μικρό τους γιο να χαμογελάει, αφού δεν είχε συνειδητοποιήσει τι είχε κάνει στον άνθρωπο που είχε ήδη αρχίσει να μαθαίνει πιάνο από τη θεία του και έμελε να γράψει Ιστορία στην ελληνική μουσική.
 
Μεγαλώνοντας ο Ανδρέας Μικρούτσικος ήρθε αντιμέτωπος με τη σκιά του μεγάλου του αδελφού, τον οποίο, όμως, υπεραγαπούσε. Μεγαλωμένος μέσα στους κόλπους μιας αριστερής οικογένειας που μετακόμισε στην Αθήνα, δεν έκρυβε τα φρονήματά του ακόμη και στην επταετία. Οταν μια μέρα η Ασφάλεια συνέλαβε τα δύο αδέλφια, οι ανακριτές πίστεψαν ότι ο «μικρός» θα σπάσει και θα δώσει τον «μεγάλο», με το καλό ή με το ζόρι. Η άρνησή του να πει το παραμικρό τούς έκανε έξαλλους και τον τσάκισαν στο ξύλο, σε τέτοιον βαθμό μάλιστα που όταν τον είδε ο Θάνος, σχεδόν δεν τον αναγνώρισε. «Μην ανησυχείς», του είπε ο «μικρός», «δεν μου πήραν λέξη».
 
Είχε ήδη μπολιαστεί και αυτός με το μικρόβιο της μουσικής και στους πρώτους δίσκους του Θάνου, οι οποίοι ήταν έντονα πολιτικοποιημένοι, έπαιξε μπάσο. Ωστόσο οι δικές του μουσικές ανησυχίες ήταν αρκετά διαφορετικές από εκείνες του αδελφού του, ενώ πολλοί λένε ότι ήταν καλύτερος μαθητής από τον Θάνο. Ηταν τόσο καλός που παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές και μαθήτριες. Μία από αυτές ήταν η Ολγα Τρέμη, γοητευτική νεαρή τότε, στο σπίτι της οποίας ο Ανδρέας τής έκανε μάθημα μία με δύο φορές την εβδομάδα και χρόνια μετά μίλησε γι’ αυτήν την εμπειρία του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο: «Η Ολγα ήταν μια πολύ καλή μαθήτρια και της έκανα μάθημα στο σπίτι της. Τη θυμάμαι μια στιγμή να σκύβει, είδα το στήθος της και μου έγινε έμμονη ιδέα».
 
Προς τα τέλη των 70s κάνει κολλητή παρέα με τον Σάκη Μπουλά και τον Γιάννη Ζουγανέλη, τους οποίους θεωρεί μεγάλα ταλέντα, ερωτεύεται συχνά, παθιάζεται συχνότερα με την Αριστερά και εξελίσσεται μουσικά, ακούγοντας πολλή ξένη μουσική. Οταν θα έρθει η στιγμή για το δισκογραφικό του ντεμπούτο, θα εκπλήξει ευχάριστα τον χώρο του ελληνικού τραγουδιού με έναν δίσκο που παίρνει καλές κριτικές και αναδεικνύει το συνθετικό του χάρισμα.
Από το «Χαμένο Νησί» στα χρυσα TV σόου
Στην προσωπική του ζωή ο γάμος του με την αείμνηστη Μαρία Δημητριάδη θα του χαρίσει έναν γιο, τον Στέργιο, κάτι που θα τον κρατήσει ήρεμο στην προσωπική του ζωή για λίγα χρόνια. Θα χωρίσουν ήρεμα και πολιτισμένα και η επόμενη σύντροφός του είναι μια νεαρή, τότε, τραγουδίστρια με τρομερές φωνητικές δυνατότητες που ακούει στο όνομα Σοφία Βόσσου. Ο δεύτερος δίσκος του θεωρείται ακόμη και σήμερα μια εκπληκτική παραγωγή με τρομερές ενορχηστρώσεις από τον Στέφανο Κορκολή, πολύ προχωρημένες για την εποχή του. Το τραγούδι «Χαμένο νησί» γίνεται τεράστια επιτυχία και ο Ανδρέας εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές όπως το «Κύτταρο», ενώ περιοδεύει ανά την Ελλάδα.
 
Οταν παίρνει ραδιοφωνική εκπομπή στον ΣΚΑΪ μαζί με τη Βόσσου γεννιούνται ο Πίπης και η Ποτούλα, η επιτυχία των οποίων είναι σαρωτική και όλοι κολλάνε και τους ακούνε. Η αμεσότητα του λόγου του, η άγνοια κινδύνου για το τι θα πει και το επικοινωνιακό του χάρισμα δεν περνάνε απαρατήρητα από την ιδιωτική τηλεόραση και τους ανθρώπους της. Ο Μικρούτσικος αρχίζει να δέχεται βροχή τις προτάσεις για να εισέλθει στον θαυμαστό κόσμο της τηλεόρασης και τελικά κλείνει στο MEGA αρχικά για να παρουσιάσει το «Ραντεβού στα τυφλά». Οταν όμως ο Γιώργος Πολυχρονίου δεν συμφωνεί να παρουσιάσει το «Μεγάλο παζάρι», το κανάλι στρέφεται στον Ανδρέα ως τον πλέον κατάλληλο. Το μόνο ίσως πρόβλημα είναι ότι δεν θέλει να είναι ένας διεκπεραιωτικός παρουσιαστής που θα υπηρετήσει πιστά το format, όπως θέλουν οι ξένοι της Fremantle που έχουν τα δικαιώματα του παιχνιδιού.
 
Οταν ένα στέλεχος της εταιρείας έρχεται στην Αθήνα για να δώσει κατευθύνσεις στον άπειρο παρουσιαστή, αρχίζει να του τονίζει πού θα ρίχνει το βάρος του όταν ανοίγει, π.χ., η κουρτίνα που έχει δώρο ένα αυτοκίνητο. Ο παρουσιαστής διαφωνεί με τις οδηγίες, τον αφήνει να μιλάει επί ώρα κουνώντας μόνο το κεφάλι του και όταν ο τελευταίος τελειώνει, γυρίζει και του λέει: «I don’t understand english». Από το πρώτο επεισόδιο ακολουθεί τη δική του οπτική και τα τηλεοπτικά νούμερα τον δικαιώνουν απόλυτα, αφού το παιχνίδι σαρώνει και το κασέ του ανεβαίνει.
 
Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 είναι πλέον τηλεοπτικός σταρ, η δισκογραφία και η μουσική περνάνε σε δεύτερη μοίρα, ενώ έρχεται και η παρουσίαση πρωινής εκπομπής με το «Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό». Τα λεφτά πέφτουν βροχή στα πόδια του και η μόνη ίσως ενοχή -απόρροια των αριστερών του καταβολών- είναι η αγορά μιας Porsche την οποία θα πουλήσει λίγο αργότερα. Η μεταγραφή του στον ANT1 μεγαλώνει ακόμη πιο πολύ τον τραπεζικό του λογαριασμό αλλά τον ρίχνει και να κολυμπήσει σε αχαρτογράφητα τηλεοπτικά ύδατα.
 
Το reality μπαίνει για τα καλά στη ζωή του πρώτα με το «Big Brother», μετά με το «The Wall» και ακολούθως με το «Fame Story»,, στα οποία αποδεικνύεται ικανότατος. Το μόνο που δεν αντιλαμβάνεται είναι ότι ακολουθεί έναν δρόμο που τον οδηγεί σε μια σκληρή και trash εκδοχή κοινωνικών εκπομπών, με ανθρώπους που για λίγα χρήματα εξευτελίζονται δημόσια μέσα σε ένα τηλεοπτικό στούντιο. Ο χαρισματικός μουσικός έχει μεταλλαχθεί, σύμφωνα με τα όσα έλεγαν τότε φίλοι και γνωστοί του, σε έναν Ελληνα Τζέρι Σπρίνγκερ, που παρουσιάζει εκπομπές όπως το «Επιτέλους μαζί».
Να περάσει η επόμενη…
Στην προσωπική του ζωή οι γυναίκες έρχονται και παρέρχονται, αφήνοντας η καθεμία το στίγμα της στη ζωή του Ανδρέα, άλλες μικρότερο, άλλες μεγαλύτερο. Με τη Σοφία Βόσσου θα μείνουν μαζί για περίπου δέκα χρόνια, αλλά δεν θα παντρευτούν ποτέ παρόλο που ήταν ένα θρυλικό ζευγάρι για την τότε εγχώρια σόουμπιζ. Χρόνια μετά η ερμηνεύτρια, μιλώντας για τη σχέση τους, είπε μεταξύ άλλων: «Κι αυτός με καθόρισε και εγώ τον καθόρισα. Μαζί χτίσαμε την καριέρα μας. Δεν μας ήταν δύσκολο να συνυπάρχουμε και στη σκηνή και στη ζωή γιατί περνάγαμε ωραία μαζί και το διασκεδάζαμε».
 
Όταν σταμάτησαν να περνάνε ωραία χώρισαν ήρεμα και ο Μικρούτσικος δεν άργησε να βρει την επόμενη, όταν αντίκρισε για πρώτη φορά την εκθαμβωτική γυμνάστρια Φωτεινή Γεωργαντά, η οποία συμμετείχε στο «Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό». Η σπίθα μεταξύ τους δεν αργεί να ανάψει και στις 29 Δεκεμβρίου του 1995 παντρεύονται σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Δύο χρόνια μετά το ζευγάρι φωτογραφίζεται για το περιοδικό «Max» σε ένα τολμηρό shooting, όπου ο Ανδρέας θωπεύει το πλούσιο στήθος της τότε συζύγου του. Οσο θορυβώδης ήταν ο γάμος τους τόσο αθόρυβο ήταν το διαζύγιό τους που έριξε αυλαία στη σχέση τους, η οποία παρέμεινε καλή αφού η Γεωργαντά όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει, χρόνια μετά, την πτώση του πρώην της αρνήθηκε να το κάνει.
Ο γάμος με τη Ρουμπέση
Η αιτία του διαζυγίου τους άκουγε στο όνομα Δήμητρα Ρουμπέση, μια επίσης όμορφη γυναίκα, η οποία συμμετείχε στην εκπομπή του Ανδρέα «Αντρες έτοιμοι για όλα».
 
Οταν ο τελευταίος πληροφορείται ότι η συνεργάτιδά του επιστρέφει μόνη της μετά τα βραδινά γυρίσματα στο σπίτι, προσφέρεται να τη γυρίζει αυτός. Το ειδύλλιο γίνεται γρήγορα ένα καυτό κουτσομπολιό στους κύκλους της σόουμπιζ, δημοσιοποιείται και καταλήγει σε γάμο που τελεί ο Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ενώ κουμπάρος του ζευγαριού είναι ο τότε πρόεδρος του ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς.
 
Είναι Ιανουάριος του 2005 και το τρίτο στεφάνι για τον Ανδρέα Μικρούτσικο θα έχει διάρκεια τριών χρόνων, την ίδια στιγμή που οι reality εκπομπές του θυμίζουν πλέον δυσώδες τέλμα. Αποκορύφωμα το «Από καρδιάς», όπου γυναίκες κατηγορούν πρώην συντρόφους για ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, με εκφράσεις πεζοδρομίου και έναν Μικρούτσικο να επεμβαίνει δήθεν για να χωρίσει τα εμπλεκόμενα μέρη. Τα πρόστιμα του ΕΣΡ πέφτουν βροχή, αλλά η τότε διοίκηση του ALPHA δεν ιδρώνει, ούτε δέχεται τη μεταφορά της εκπομπής στη βραδινή ζώνη, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή της. Το 2006 είναι η αρχή της τηλεοπτικής αποκαθήλωσης του Ανδρέα από τον θρόνο του, ενώ ο Θάνος έχει απομακρυνθεί από κοντά του, όχι επειδή δεν τον αγαπάει, αλλά επειδή θέλει να του δείξει πόσο διαφωνεί με τις επιλογές του.
 
Η πτώση, τα χρέη και η ζωή μετά
Οταν το συμβόλαιό του με τον ALPHA δεν ανανεώνεται αρχίζουν οι κλυδωνισμοί στον γάμο του με τη Δήμητρα, η οποία δίπλα του έχει κάνει όνομα και θέλει αυτό το κάτι παραπάνω, ενώ υπάρχει και κάτι άλλο. Χρόνια αργότερα η Ρουμπέση θα μιλήσει γι’ αυτό το κάτι όταν συμμετέχει ως πανελίστρια στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, η οποία παίζει μια συνέντευξη του Μικρούτσικου. Με δακρυσμένα μάτια αποκαλύπτει ότι έπιασε τον Ανδρέα σε ερωτικές περιπτύξεις με μια άλλη γυναίκα μέσα στο σπίτι τους, κάτι που ο τελευταίος αρνήθηκε κατηγορηματικά. Μετά από μία εβδομάδα η Ρουμπέση φεύγει από το σπίτι τους για να βρει δικηγόρο και μετά πάει στην Κινέττα όπου μένει η αδελφή της και εκεί παίρνει ένα μήνυμα από τον Μικρούτσικο. Της γράφει ότι φεύγει για τη Μήλο, εκεί όπου υπάρχει η εξοχική του κατοικία και το αγαπημένο του φουσκωτό με το οποίο ταξιδεύει τα καλοκαίρια.
 
Κάπως έτσι γράφεται το τέλος στον τρίτο γάμο του που πάντα πέρναγε με κόκκινο στη ζωή του, ενώ η καριέρα του αρχίζει να κατρακυλά τα επόμενα τρία χρόνια. Δεν πουλάει πια και το STAR είναι ο τελευταίος τηλεοπτικός σταθμός της σχεδόν 20χρονης διαδρομής του στην τηλεόραση με την πρωινή εκπομπή «Μαζί με τον Ανδρέα». Ο όρος που είχε στο συμβόλαιό του να πιάνει διψήφια νούμερα στο νεανικό κοινό δεν ευοδώνεται και αυτή είναι η τελευταία τηλεοπτική του παρουσία. Εχοντας αγοράσει το 49% των Στούντιο Τσιλιγιάννη από το 2005, όταν άφησε τον ANT1 για τον ALPHA, πίστευε ότι ο σταθμός θα του έδινε project. Η έλευση, όμως, των Γερμανών στο κανάλι του Κοντομηνά άλλαξε τα δεδομένα και η κρίση τα έκανε ακόμη χειρότερα, αφού τα χρέη άρχισαν να συσσωρεύονται για τον παρουσιαστή. Η μεζονέτα των 160 τ.μ. στην Κηφισιά, ένα οικόπεδο στο Ντράφι και το ησυχαστήριο της Μήλου κινδύνευσαν να βγουν στο σφυρί αλλά τελικά σώθηκαν. Ο ίδιος εξαφανίστηκε αποφεύγοντας την οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση τα επόμενα πέντε χρόνια.
 
Ως τελευταίο του ειδύλλιο καταχωρήθηκε αυτό με τη Σίσσυ Γιαννακοπούλου, παίκτρια του reality «The Wall», η οποία πήρε τη θέση της Δήμητρας Ρουμπέση. Η κατάληξη ήταν ένας reality χωρισμός, με τη Σίσσυ να βγαίνει στα τηλεοπτικά παράθυρα χαρακτηρίζοντας τον Ανδρέα «τομάρι ακατέργαστο», ενώ αυτός είχε ανοιχτή δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της, Κώστα Ιωάννου. Η επανεμφάνισή του στη μικρή οθόνη έγινε πριν από πέντε χρόνια όταν έδωσε συνέντευξη στον Πέτρο Κωστόπουλο μιλώντας με τη γνωστή ευθύτητα που πάντα είχε: «Τον ήπια για τα καλά. Μαζί με τον γιο μου, τα δύο σκυλιά μου και δυο-τρεις καλούς φίλους».
 
Η αρρώστια του Θάνου τον συγκλόνισε και την ημέρα της κηδείας του εμφανίστηκε ως μια σκιά του παλιού του εαυτού, παραδομένος στη θλίψη του για μια απώλεια που τον συγκλόνισε. Εχοντας χαθεί ουσιαστικά από το προσκήνιο, ο 68χρονος Ανδρέας βάδιζε με δυσκολία, φανερά αδυνατισμένος. Λίγες ημέρες μετά μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο με πνευμονικό οίδημα από το οποίο αναρρώνει ο επονομαζόμενος «πατέρας του reality» στη χώρα μας, έχοντας πλέον πάρει εξιτήριο από το Ιπποκράτειο. Αυτός που άφησε το «Χαμένο νησί» για να εισέλθει σε έναν χώρο ακροβατώντας από κάποια στιγμή και μετά όχι μόνο με τη σκληρή κριτική αλλά και με την απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας του.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:12