search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:50
MENU CLOSE

Οκτώ στους δέκα Γερμανούς εκτιμούν ότι δεν υπάρχει φορολογική δικαιοσύνη

17.01.2020 16:57
Οκτώ στους δέκα Γερμανούς εκτιμούν ότι δεν υπάρχει φορολογική δικαιοσύνη - Media

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών η συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών πληρώνει μεν ευχαρίστως φόρους, αλλά μόνον όταν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Σε έρευνα που έγινε για λογαριασμό του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Rheinische Post το 76% δηλώνει ότι ανταποκρίνεται ευχαρίστως στις φορολογικές του υποχρεώσεις συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στην ευημερία του συνόλου. Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Kantar Public το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει ωστόσο ότι προσωπικά υπερφορολογείται και καταβάλλει υπερβολικές εισφορές.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 77% εκτιμά ότι το κράτος οφείλει να διασφαλίζει καλές συνθήκες διαβίωσης στους πολίτες του «ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται υψηλότερη φορολογία». Μόλις το 38% πάντως πιστεύει ότι τα χρήματα των φορολογουμένων εν γένει αξιοποιούνται όπως θα έπρεπε.

Περί φορολογικής δικαιοσύνης

Οκτώ στους δέκα πολίτες στη Γερμανία και συγκεκριμένα το 82% εκτιμούν ότι δεν υπάρχει φορολογική δικαιοσύνη «καθώς οι πλούσιοι βρίσκουν πάντοτε τρόπους για να μην καταβάλουν τους φόρους που τους αναλογούν». Η συντριπτική πλειονότητα τάσσεται την ίδια ώρα υπέρ της επιβολής σκληρών προστίμων στους φοροφυγάδες, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις (97%) είτε για φυσικά πρόσωπα (92%).

Στο ερώτημα πού θα πρέπει να ξοδεύει περισσότερα χρήματα το κράτος το 90% προκρίνει περισσότερες επενδύσεις στα πεδία της Παιδείας, το 87% σε νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τεράστια έλλειψη στη χώρα, ενώ το 80% ζητά παρεμβάσεις στην αγορά ακινήτων προκειμένου να πέσουν οι τιμές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:48