search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:44
MENU CLOSE

Τσελέντης για Κεφαλονία: «Προσοχή στις πτώσεις βράχων»

19.01.2020 08:52
Nέα επίθεση Τσελέντη σε Παπαδόπουλο-Λέκκα - Media

 

«Το νου σας για τυχόν πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα» λέει στους συμπατριώτες του ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης αναφορικά με το σεισμό μεγέθους 4,8 Ρίχτερ που καταγράφηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κεφαλονιά. 

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου επισημαίνει ότι οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο σημειώνοντας ότι  η περιοχή είναι καλά δομημένη, δεν έχει πρόβλημα με τέτοια μεγέθη, ενώ ιστορικά δεν έχει δώσει σεισμό πάνω από 5 Ρίχτερ. 

Ολόκληρη η ανάρτηση Τσελέντη

“Έγινε κοντά στον Πόρο. Και επειδή το εστιακό βάθος είναι μικρό εννιά περίπου χιλιόμετρα Πρέπει να περιμένουμε κάποιος μετασεισμούς. Το φαινόμενο το παρακολουθούμε μια και την περιοχή την έχουμε γεμίσει με όργανα και δε μας ξεφεύγει τίποτα καλή σας μέρα. Όσοι οδηγάτε επειδή τα πρανή απότομα να έχετε το νου σας για τυχόν πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα. Επειδή δεν έχουμε ικανό αριθμό «μετασεισμών» Ενώ θα έπρεπε να έχουμε λόγω του μικρού εστιακό βάθος πρέπει να έχουμε το νου μας η περιοχή είναι καλά δομημένη και δεν έχει πρόβλημα με τέτοια μεγέθη ακόμα και με πολύ μεγαλύτερα αλλά τα πρανή είναι απότομα μπορεί να έχουμε πτώση βράχων θέλει προσοχή. Πάντως το παρακολουθούμε Δυστυχώς, όπως βλέπετε, δεν έχουμε τους μετασεισμούς που περιμένουμε πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο. Το θετικό είναι ότι ιστορικά η περιοχή η συγκεκριμένη δε μας έχει δώσει πάνω από πέντε Αναφέρομαι στην συγκεκριμένη περιοχή καταλήγουμε ότι ήταν μάλλον ο κύριος αλλά αναμένουμε έναν ισχυρό μετασεισμό ακόμα και τεσσεράμισι Δηλαδή όλοι η «μετασεισμική» ενέργεια που δε βγήκε να βγει μαζεμένα. Καλή σας μέρα”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40