search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:36
MENU CLOSE

Mακελειό στην Υεμένη: 100 νεκροί από επίθεση με πυραύλους και drones σε κυβερνητικό στρατόπεδο

20.01.2020 05:55
Mακελειό στην Υεμένη: 100 νεκροί από επίθεση με πυραύλους και drones σε κυβερνητικό στρατόπεδο - Media

 

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυραυλική επίθεση εναντίον στρατοπέδου των κυβερνητικών δυνάμεων στην Υεμένη, που αποδόθηκε στους σιίτες αντάρτες Χούθι και έβαλε με εκκωφαντικό τρόπο τέλος στην αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών στην εμπόλεμη εδώ και περίπου έξι χρόνια χώρα της αραβικής χερσονήσου.

Η επίθεση συγκαταλέγεται στις πιο πολύνεκρες εναντίον των δυνάμεων που ορκίζονται πίστη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι από το ξέσπασμα της σύρραξης, το 2014. Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης, πάντως η κυβέρνηση κατηγόρησε αμέσως τους Χούθι.

Το τέμενος του στρατοπέδου στην επαρχία Μαρίμπ (δυτικά) χτυπήθηκε από βαλλιστικό πύραυλο και κατόπιν με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV), εξήγησε πηγή προσκείμενη στον κυβερνητικό στρατό.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον σθεναρό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση εναντίον τεμένους από τους παραστρατιωτικούς Χούθι (…) η οποία προκάλεσε πάνω από 100 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες», ανέφερε μέσω Twitter το υπουργείο Εξωτερικών της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, αναθεωρώντας προς τα πάνω τον απολογισμό της επίθεσης.

Τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Μαρίμπ, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας. Ιατρικές και στρατιωτικές πηγές είχαν κάνει νωρίτερα λόγο για 83 νεκρούς στρατιωτικούς.

Ο εκπρόσωπος των κυβερνητικών δυνάμεων στρατηγός Αμπντού Μάτζλι διεμήνυσε ότι θα δοθεί «ανηλεής απάντηση» εναντίον «των πραξικοπηματιών παραστρατιωτικών Χούθι». Σύμφωνα με τον στρατηγό, η επίθεση σκότωσε επίσης και «άμαχους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15