search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:16
MENU CLOSE

Κάθι Μπέιτς για το #MeToo: «Παλιά όλα θεωρούνταν συναινετικά»

20.01.2020 07:53
Κάθι Μπέιτς για το #MeToo: «Παλιά όλα θεωρούνταν συναινετικά» - Media

 

Η Κάθι Μπέιτς σχολίασε το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης υποστηρίζοντας ότι στο παρελθόν οι συναντήσεις ηθοποιών και παραγωγών σε δωμάτια ξενοδοχείων ήταν “συναινετικές”.

Η ηθοποιός, η οποία είναι υποψήφια για το τέταρτο Όσκαρ της καριέρας της για την ερμηνεία της στη δραματική αστυνομική ταινία “Richard Jewell”, δήλωσε ότι παρ’ όλο που τάσσεται στο πλευρό των γυναικών που δημοσιοποιούν τις ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης, “οι καιροί ήταν διαφορετικοί” όταν εκείνη εισήλθε στη βιομηχανία του θεάματος τη δεκαετία του 1970.

Σχολιάζοντας ανθρώπους όπως ο κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και βιασμό δεκάδων γυναικών η Κάθι Μπέιτς δήλωσε στην εφημερίδα “The Guardian”: “Έχω μία εξομολόγηση να κάνω. Στις μέρες μου αν πήγαινες στο δωμάτιο ξενοδοχείου ενός ατόμου, ήξερες ακριβώς γιατί πήγαινες και εκείνες τις ημέρες ήταν συναινετικό”.

“Οι καιροί ήταν διαφορετικοί, αλλά υποστηρίζω πραγματικά τις γυναίκες που μιλούν τώρα και δεν είμαι χαρούμενη για τους άνδρες που κατηγορούνται ψευδώς – αλλά για όσους το αξίζουν τα αισθήματά μου είναι «προχωρήστε, πάνω τους»” ανέφερε.

Στη νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ “Richard Jewell”, η Μπέιτς υποδύεται τη Μπόμπι, τη μητέρα του κεντρικού χαρακτήρα, που ήταν φύλακας ασφαλείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα και ανακάλυψε ένα σακίδιο γεμάτο εκρηκτικά.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:15