search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:33
MENU CLOSE

Καρφί Ντόρας κατά Σαμαρά: Το δικαστήριο της Χάγης πρέπει να είναι στόχος της Ελλάδας

20.01.2020 12:28
Καρφί Ντόρας κατά Σαμαρά: Το δικαστήριο της Χάγης πρέπει να είναι στόχος της Ελλάδας - Media

 

Η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης πρέπει να είναι ένας από τους στόχους της Ελλάδας, επανέλαβε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επεσήμανε ότι είναι πολύ θετικό το ότι τα μεγαλύτερα κόμματα συμφωνούν σε αυτή τη θέση. Έχει ενδιαφέρον βέβαια, διότι με τη θέση αυτή δεν συμφωνεί ο Αντώνης Σαμαράς, πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξή της το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ και για τις σχέσεις με την Τουρκία επεσήμαινε ότι «ο διάλογος δεν μας επιβάλλεται», για να προσθέσει ότι «είναι υπέρ των συμφερόντων μας να υπάρχει επικοινωνία και μάλιστα ουσιαστική. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε την λογική της Τουρκίας». Η προσφυγή στη Χάγη, υπογράμμισε, «πρέπει να είναι στόχος μακροχρόνιος της Ελλάδας». Πρόσθεσε ότι «τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της χώρας συμφωνούν σε αυτή την γραμμή», πράγμα που «για την Ελλάδα είναι κέρδος. Είναι υγιές για την δημοκρατία μας να υπάρχει κριτική. Αλλά στα κρίσιμα θέματα χρειαζόμαστε ενότητα και αποφασιστικότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο ανέφερε τα εξής: «Όταν ακούγεται για προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες, δηλαδή εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε “συνυποσχετικό” που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας όπως ζητάει η Τουρκία (η οποία δεν το έχει υπογράψει), δεν αποτρέπουμε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς. Την ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερο… Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ είναι σωστό! Και με αυτό το μήνυμα προς την άλλη πλευρά πρέπει να συντονιστούμε όλοι. Όχι να το “νοθεύουμε”….

Ο Ερντογάν ήδη, βέβαια, έχει κάνει νέο δόγμα του τις εξωφρενικές προκλήσεις. Προαναγγέλλει ότι θα στείλει στρατό στη Λιβύη για να στηρίξει το καθεστώς Σάρατζ, ότι θα πουλήσει ”οικόπεδα” της ελληνικής ΑΟΖ και ότι θα προχωρήσει σε έρευνες εκεί. Καλό είναι να γνωρίζει ότι απέναντί του θα βρει μιαν ενωμένη Ελλάδα και μιαν αποφασισμένη Ελλάδα… Αν εμείς κάνουμε το σωστό, μπορεί η Τουρκία να πληρώσει ακριβά το τίμημα αυτής της ”υπέρ-εξάπλωσης”. Φτάνει εμείς από την πλευρά μας να δείξουμε ό,τι σας ανέφερα πριν: Αξιοπιστία και αποφασιστικότητα!», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:31