search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:51
MENU CLOSE

Διάλογοι σαπουνόπερας στο διαζύγιο Κούστα: «Ζω με δανεικά»– «Να πάει να δουλέψει» απαντά ο εφοπλιστής (Photos)

21.01.2020 12:35
Διάλογοι σαπουνόπερας στο διαζύγιο Κούστα: «Ζω με δανεικά»– «Να πάει να δουλέψει» απαντά ο εφοπλιστής (Photos) - Media

 

Αν απουσίαζαν τα πολλά μηδενικά από την αγωγή διατροφής, όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι στο ακροατήριο του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, κάλλιστα θα πίστευαν ότι επρόκειτο για ένα μεσοαστό πρώην ανδρόγυνο που διαμάχεται για τα προς το ζειν.

«Με δανεικά πληρώνω το ενοίκιο για το σπίτι μας. Είχα απλήρωτη μέχρι και τη ΔΕΗ στο παλιό», υποστήριζε η πρώην σύζυγος.

«Να πάει να δουλέψει για να ζήσει», αντέτεινε ο πρώην σύζυγος.

«Τι, δηλαδή, στην ηλικία της να βγει στην πιάτσα να βρει δουλειά;», κατέθετε η μάρτυρας της πρώην συζύγου.

«Τα παιδιά ζητούν μεγάλη διατροφή από τον πατέρα για να δίνουν τα χρήματα στη μητέρα τους», αντέκρουε ο μάρτυρας του πρώην συζύγου.

Όμως, οι πρωταγωνιστές στη συζήτηση της αγωγής διατροφής δεν ήταν πρόσωπα της διπλανής πόρτας.

Ήταν ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας. Με μάρτυρα του τον επίσης εφοπλιστή Δημήτρη Δαλακούρα. Και απέναντι του αντίδικο δεν είχε μόνο την πρώην σύζυγό του, πρώην ηθοποιό Σοφία Γιαννικοπούλου.

Σύμφωνα με το Mononews για πρώτη φορά είχε απέναντι και την ίδια του την κόρη. Τον περασμένο Οκτώβρη, η κοπέλα ενηλικιώθηκε. Και σήμερα εμφανίστηκε και η ίδια στο δικαστήριο για να παρακολουθήσει τη συζήτηση της αγωγής της.

Δίπλα της είχε συνεχώς τη μητέρα της. Όμως, η ψυχοφθόρος διαδικασία του ακροατηρίου και τα όσα ειπώθηκαν από τους δικηγόρους και τους μάρτυρες των δύο πλευρών (κάποιες φορές σε υψηλούς τόνους) δεν θα ξεχαστούν γρήγορα…

Κούστας

Τι ζητούν από τον Κούστα

Συνολική μηνιαία αποζημίωση 43.340 ευρώ διεκδικούν από τον εφοπλιστή η δεύτερη σύζυγος του Σοφία Γιαννικοπούλου και οι δύο κόρες τους.

Στο ακροατήριο, οι δικηγόροι της πρώην ηθοποιού μείωσαν το ποσό της διατροφής που αρχικά ζητούσαν με το δικόγραφο της αγωγής.

Έτσι, από τις 48.500 ευρώ, το ποσό «έπεσε» στις 43.340 ευρώ το μήνα.

Όπως εξήγησαν στο δικαστήριο οι 3 δικηγόροι που εκπροσώπησαν τη μητέρα και τη μεγαλύτερη κόρη της (Μαρία Αντωνιάδου, Γιώργος Παπαλάμπρου, Σοφία Σβεντζούρη) το ποσό μειώθηκε λόγω της μετακόμισης τους σε ένα νέο σπίτι, το οποίο δεν έχει τόσο μεγάλες ανάγκες συντήρησης όσο το προηγούμενο.

«Δεν δικαιούται καμία διατροφή η πρώην σύζυγος μου», υποστήριξε από την πλευρά του ο απών από το δικαστήριο Γιάννης Κούστας. Μέσω των τριών δικηγόρων του (Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Σταύρος Γεωργιάδης, Αναστασία Μαγείρου) δήλωσε στο δικαστήριο ότι αποδέχεται να καταβάλει δαπάνες μόνο για τις κόρες τους. Αντίθετα, ζητά από την πρώην σύζυγο του να εκμεταλλευτεί την ακίνητη περιουσία της και να εργαστεί για να καλύψει, με τα δικά της εισοδήματα, τις προσωπικές της ανάγκες.

Η Σοφία Γιαννικοπούλου ζητά ατομική μηνιαία διατροφή 10.336 ευρώ, μέχρι και τις 6-9-2019.

Για την ανήλικη κόρη της ζητά 15.021 ευρώ το μήνα.

Η ενήλικη πλέον κόρη ζητά μηνιαία διατροφή 15.382 ευρώ από την επίδοση του δικογράφου μέχρι και τον Αύγουστο του 2019. Από το Σεπτέμβριο που μετακόμισε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει, μέχρι και τον Ιανουάριο του 2021 διεκδικεί διατροφή 17.983 ευρώ μηνιαίως.

Όπως είπαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι του, μέχρι τον περασμένο Αύγουστο κατέβαλε στην κάθε κόρη του 9.000 ευρώ κάθε μήνα.

Στην 17χρονη κόρη του συνεχίζει να δίνει το ίδιο ποσό, ανελλιπώς από τον Ιούλιο του 2017. Για την 18χρονη κόρη του, έχει πληρώσει ήδη το πρώτο έτος των σπουδών της στην Αμερική και τη φοιτητική εστία καταβάλλοντας συνολικά 71.000 ευρώ.

«Το ποσό αυτό υπερκαλύπτει τις ανάγκες της 18χρονης. Τα ποσά που αιτούνται είναι εξωπραγματικά. 1.500 ευρώ το μήνα για ρούχα και παπούτσια; 1.000 ευρώ το μήνα για σούπερ μάρκετ; Πού ακούστηκαν αυτά τα ποσά; Όταν με 500 και 600 ευρώ το μήνα ζουν ολόκληρες οικογένειες», υποστήριξαν οι δικηγόροι. «Όμως, για να είναι συνεπής ο κ.Κούστας στην πρόταση που είχε κάνει, είναι πρόθυμος να καταβάλει επιπλέον στη φοιτήτρια κόρη του άλλες 9.000 ευρώ κάθε χρόνο για να καλυφθούν κάποιες δαπάνες, όπως τα αεροπορικά της εισιτήρια για τα ταξίδια της σε Αμερική και Ελλάδα αλλά και ο μήνας των διακοπών της».

Οι συνήγοροι της Σοφίας Γιαννικοπούλου υποστήριξαν ότι το δικαστήριο που έκρινε την αγωγή διατροφής για τα πρώτα δύο χρόνια της διάλυσης του γάμου του ζευγαριού, είχε επιδικάσει 12.500 ευρώ το μήνα σε κάθε παιδί.

Γιάννης Κούστας και Σοφία Γιαννικοπούλου σε παλαιότερες στιγμές τους

Γιάννης Κούστας και Σοφία Γιαννικοπούλολυ

«Της δίνουμε δανεικά»

Ως μάρτυρας της Σοφίας Γιαννικοπούλου κατέθεσε στο δικαστήριο η αδελφή της, η οποία υποστήριξε ότι τόσο εκείνη όσο κι άλλοι συγγενείς, δανείζουν την πρώην ηθοποιό για να πληρώνει το ενοίκιο στο νέο σπίτι όπου η οικογένεια μετακόμισε. Μια μεζονέτα στο Παλιό Ψυχικό, περίπου 450 τετραγωνικών κατά τη μάρτυρα, με μηνιαίο μίσθωμα 4.000 ευρώ.

Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την υπερπολυτελή μονοκατοικία της Γλυφάδας, διότι , όπως κατέθεσε η αδελφή της, αδυνατούσε οικονομικά να πληρώσει ακόμα και το ηλεκτρικό ρεύμα!

Μάρτυρας: Όταν η αδελφή μου χώρισε με τον κ. Κούστα, τα έξοδα διογκώθηκαν. Έμεινε ανεξόφλητος μέχρι και ο λογαριασμός της ΔΕΗ για το σπίτι της Γλυφάδας όπου διέμενε με τα παιδιά της. Αναγκάστηκε να νοικιάσει αυτό το σπίτι 3.500 ευρώ το μήνα αλλά και το εξοχικό στο Λαγονήσι, 6.000 ευρώ το μήνα. Ομως, αυτά τα χρήματα μπαίνουν σε λογαριασμούς των εταιρειών, όπου ανήκουν τα σπίτια. Δεν εισπράττονται από την κα Γιαννικοπούλου. Με αυτά τα χρήματα ξεχρεώνει τα έξοδα των σπιτιών.

Κατά τη μάρτυρα, τα μόνα έσοδα για την κα Γιαννικοπούλου είναι το ενοίκιο των 500 ευρώ που εισπράττει για ένα μικρό σπίτι στη Βουλιαγμένη.

Μάρτυρας: 4.000 ευρώ το μήνα νοίκιασε το σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό. Εχει δανειστεί από όλους μας. Από εμένα, από το γαμπρό μας.

Πρόεδρος: Αν θέλει 4.000 ευρώ για ενοίκιο άλλα τόσα θέλει για να ζήσει. Πού τα βρίσκει;

Μάρτυρας: Έχουν μειωθεί οι ανάγκες του σπιτιού. Δίνει 300 ευρώ σε μία κυρία που τη βοηθάει, 100 ευρώ στον κηπουρό κι άλλα 100 ευρώ στο παιδί για την πισίνα. Γιατί τα παιδιά της κα Γιαννικοπούλου να μην ξοδεύουν όπως ξόδευαν όταν ζούσαν με τον πατέρα τους; Έχασαν την ισορροπία τους όταν λύθηκε ο γάμος των γονιών τους και το δεύτερο χτύπημα ήταν το Μάρτιο του 2018 στην ένοπλη ληστεία στο σπίτι τους στη Γλυφάδα. Τους λείπει ο πατέρας τους, να τα βοηθήσει σε δύσκολες στιγμές. Η μεγάλη μου ανιψιά έχει κάνει πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσει με τον πατέρα της.

Πρόεδρος: Ποιοι είναι οι συγγενείς που δανείζουν και τι οικονομική επιφάνεια έχουν για να μπορούν να βοηθούν με τόσα χρήματα την κυρία Γιαννικοπούλου;

Μάρτυρας: Παλεύουμε όλοι. Της δίνουμε πίστωση και ο εκμισθωτής ξέρει ότι αν δεν του δώσει δύο-τρεις μήνες ενοίκιο, δεν θα τα χάσει τα λεφτά του.

Πρόεδρος: Ναι αλλά δεν μας λέτε ποιοι δανείζουν…

Μάρτυρας: Να σας πω ονόματα δηλαδή; Είμαστε επτά αδελφές, βοηθάμε όσες έχουμε οικονομική δυνατότητα. Βοηθούν τα ανίψια, ο γαμπρός μου. Ο Κούστας είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ελλάδα. Εφοπλιστής. Εβγαζε γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα και τώρα διάγει βίο πολυτελή και στην καινούργια ζωή του, όπως έκανε και πριν.

Ο πρόεδρος επέμεινε και η μάρτυρας ονομάτισε τρία-τέσσερα πρόσωπα, από την οικογένεια, όπως είπε, που δανείζουν την Σοφία Γιαννικοπούλου. Και περιέγραψε πώς έχει αλλάξει η ζωή των παιδιών μετά το χωρισμό των γονιών τους.

Μάρτυρας: Οι συνήθειες των παιδιών μέχρι και τη διάλυση του γάμου ήταν να μένουν σε ένα σπίτι 800 τετραγωνικών μέτρων, υπερπολυτελές, με πισίνες, έκαναν ταξίδια με το σκάφος του κ. Κούστα, έκαναν διακοπές σε ένα σπίτι 1.000 τ.μ. στο Λαγονήσι, πήγαιναν στην Αμερική διακοπές δύο φορές το χρόνο. Μέσα σε 2 ώρες, ο πατέρας τους χάλασε 75.000 ευρώ μόνο για ρούχα των δύο κοριτσιών.

Θέλοντας να αντικρούσει τον ισχυρισμό του εφοπλιστή «να βρει δουλειά να καλύψει τις ανάγκες της», η μάρτυρας κατέθεσε ότι η Γιαννικοπούλου εγκατέλειψε, χωρίς αντίρρηση, την καριέρα της όταν της το ζήτησε ο κ.Κούστας.

Η Σοφία Γιαννικοπούλου ήταν ηθοποιός. Όταν γνωρίστηκαν με τον Κούστα της είπε να μην ξαναεργαστεί, εγκατέλειψε την καριέρα της. Στα 56 της χρόνια με προβλήματα υγείας, πώς να εργαστεί; Να βγει στην πιάτσα και να πει ζητάω δουλειά σαν ηθοποιός; «

Ανέφερα μάλιστα και το συμβιβασμό στο ποινικό δικαστήριο, για να καταδείξει τις καλές προθέσεις της αδελφής της: «Ναι, αθώωσαμε τον Κούστα για τον ξυλοδαρμό της αδελφής μου για να καταλάβει ότι πρέπει να τα βρουν για χάρη των παιδιών».

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, η 18χρονη κόρη του πρώην ανδρόγυνου που σπουδάζει πλέον βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, έχει πολλά έξοδα, πέραν των διδάκτρων και της φοιτητικής εστίας που ήδη έχει πληρώσει ο πατέρας της.

«Το παιδί χρειάστηκε 600 δολάρια μόνο για τον εξοπλισμό του δωματίου της στην φοιτητική εστία. Το δωμάτιο ήταν άδειο. Χρειάζεται χρήματα για βιβλία, για τον εξοπλισμό στα εργαστήρια».

Πρόεδρος: Μία φορά όμως αγόρασε τον εξοπλισμό.

Μάρτυρας: Δεν είναι εσώκλειστο το παιδί. Θα βγει έξω να φάει, να διασκεδάσει. Και η μικρότερη ανιψιά μου έχει αυξημένες ανάγκες. Κάνει εντατικά φροντιστήρια και έχει ειδικούς συμβούλους για να πάει και αυτή στο εξωτερικό να σπουδάσει σε ένα χρόνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44