search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:04
MENU CLOSE

Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: «Θέλουμε συνεργασία», αφού το «Γιαβούζ» μπήκε στο οικόπεδο 8

21.01.2020 14:43
Τσαβούσογλου για Κυπριακό: Ο Αναστασιάδης δεν βρήκε στήριξη για μια λύση δύο κρατών - Media
 
Η Τουρκία αφού πρώτα εισέβαλε στον Οικόπεδο 8 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, έρχεται τώρα μέσω του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσοβλου να δηλώνει έτοιμη για συνεργασία.
 
Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», σε δηλώσεις του, από το Νταβός της Ελβετίας όπου διεξάγεται το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις ενέργειες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
 
Ανέφερε ότι συνεχίζονται οι γεωτρήσεις της Τουρκίας σε δύο περιοχές. Η πρώτη είναι οικόπεδα εντός της υφαλοκρηπίδας τα οποία συμπίπτουν με περιοχές που «έδωσε άδειες ο ελληνοκυπριακός τομέας». Γι’ αυτά δεν τίθεται θέμα συζήτησης είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
 
Αναφερόμενος στο Γιαβούζ και την παρουσία του στο Οικόπεδο 8 διαμήνυσε ότι: «Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία εδώ. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να τύχουν σφετερισμού τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».
 
Με εμφανή στόχο να πιέσει ώστε τα ενεργειακά να οδηγηθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε και στο πεδίο και στο τραπέζι».
 
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του επικαλέστηκε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και έκανε λόγο για μονομερείς γεωτρήσεις από πλευράς Ελληνοκυπρίων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:04