search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:40
MENU CLOSE

Πατούλης όπως… Βορίδης: Κονδύλι 12.000 ευρώ για την κοπή της πίτας της Περιφέρειας Αττικής (Photos)

21.01.2020 15:02
Θετικός στον κορωνοϊό ο Γιώργος Πατούλης (Photo) - Media
 
Ποσό αντίστοιχο εκείνου που ενέκρινε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, πριν αναγκαστεί να ανακαλέσει υπό την πίεση των αντιδράσεων διέθεσε η Περιφέρεια Αττικής για την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της.
 
Όπως αποκαλύπτει το The Press Project, η Περιφέρεια Αττικής έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στις 12 Ιανουαρίου, με την δαπάνη που ενέκρινε η οικονομική της επιτροπή να φτάνει τα 12.000 ευρώ, ακριβώς όσα είχε εγκρίνει προ ημερών και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, του Μάκη Βορίδη.
 
Μάλιστα, σε νεότερη απόφαση της περιφέρειας, αποφασίστηκε η ανάκληση ποσού 1.200 ευρώ, με τη σημείωση πως το κόστος κατά άτομο ανήλθε τελικά στα 6 ευρώ σε σύνολο 1.800 ατόμων.
Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα έγινε γνωστή η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την έγκριση κονδυλίου 12.000 ευρώ για την «ΚΑΛΥΨΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2020», όπως αναφερόταν στο έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.
 
Λιγότερες από 24 ώρες μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης και υπό το βάρος των αντιδράσεων, ο υπουργός Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε πως θα ανακαλέσει την απόφαση και θα πληρώσει «από την τσέπη του», κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «κοινωνικό αυτοματισμό».
 
Εξάλλου, στην πρώτη αντίδραση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην κατακραυγή υπογραμμιζόταν πως η εκδήλωση αφορά 750 εργαζόμενους, με το εγκριθέν ποσό να αντιστοιχεί σε 16 ευρώ ανά άτομο, «ως ελάχιστη προσφορά για όλους αυτούς τους ανθρώπους, που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας».
 
Η αντίστοιχη εκδήλωση της περιφέρειας Αττικής έλαβε τελικά χώρα χωρίς προβλήματα, ακόμα και εάν το διατεθέν ποσό κατά άτομο ήταν τελικά μικρότερο σε σχέση με αυτό που υπολόγιζε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τους δικούς του εργαζόμενους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:40