search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:12
MENU CLOSE

Τράπεζα Κύπρου: «Χτίζει» διαρκώς θέση η Caius Capital

21.01.2020 19:37
Τράπεζα Κύπρου: «Χτίζει» διαρκώς θέση η Caius Capital - Media

 

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Caius Capital κατόρθωσε να στήσει ισχυρή θέση στη μετοχική δομή της Τράπεζας Κύπρου ελέγχοντας πλέον το 7,09 του μετοχικού κεφαλαίου είτε μέσω μετοχών που κατέχει άμεσα, είτε μέσω επενδυτικών εργαλείων που αποκτήθηκαν μέσω τρίτων, όπως μεταδίδει ο Φιλελεύθερος της Κύπρου.

Είναι ενδεικτικό πως πλέον η Caius, επενδυτική με έδρα το Λονδίνο, αποκτά σημαντική θέση στην τράπεζα, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη πως ο μεγαλομέτοχος της τράπεζας, Lamesa Investments επηρεάζεται από τις κυρώσεις που είχαν επιβάλει οι αμερικανικές Αρχές στον μεγαλομέτοχό της Βίκτορ Βέξελμπεργκ και οι οποίες είναι ακόμα σε ισχύ.

Τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) η οποία επένδυσε το 2014 και της οποίας η ευρύτερη στρατηγική είναι να μην διατηρεί τέτοιου είδους επενδύσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά όταν οι δύσκολες περίοδοι για ένα οργανισμό έχουν παρέλθει. Ποσοστό 4,81% ελέγχει ακόμα η Λαϊκή Τράπεζα, το οποίο όμως είναι προς πώληση.

Οι υπόλοιποι μέτοχοι κατέχουν κάτω από 4% του μετοχικού κεφαλαίου. Με αυτά τα δεδομένα, καθίσταται σαφές πως η Caius έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της τράπεζας κα απομένει να διαφανεί αν θα διεκδικήσει και εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.

Η τελευταία σημαντική πράξη της Caius στην Τράπεζα Κύπρου, φαίνεται να έγινε μέσω χρηματοοικονομικών εργαλείων που αποκτήθηκαν για λογαριασμό της από την Morgan Stanley.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:11