search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:36
MENU CLOSE

«Γκρέμλιν» στον αέρα! – Nέο πυραυλοκίνητο drone προβάρουν οι ΗΠΑ (Photo/Video)

22.01.2020 09:04
«Γκρέμλιν» στον αέρα! - Nέο πυραυλοκίνητο drone προβάρουν οι ΗΠΑ (Photo/Video) - Media

 

Τα σμήνη των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων που τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν στους αιθέρες αλλά και στις επίγειες “δράσεις” τους -με αποκορύφωμα την πρόσφατη εξόντωση του Ιρανού υποστράτηγου Κασάμ Σουλεϊμανί επί ιρακινού εδάφους- θα μπορούσαν σύντομα να αποτελέσουν μέρος της αμερικανικής στρατηγικής μάχης.

Πλάνα της πρώτης πτήσης ενός τέτοιου αεροσκάφους μόλις προβλήθηκε από εταιρεία που συνεργάζεται με το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Το βίντεο που δημοσιεύεται στο YouTube από την εταιρεία επιστήμης και πληροφορικής, Dynetics, δείχνει ένα αεροσκάφος, το οποίο μοιάζει σχεδόν σαν ένα μεγάλο πυραύλο, να εκτοξεύεται από το πτερύγιο ενός αεροσκάφους Lockheed C-130 Hercules των ΗΠΑ . 

Το νέο αυτό drone που ονομάζεται X-61A με το που απελευθερώνεται από το αεροσκάφος, ανοίγει δύο μικρά πτερύγια και πυροδοτεί τον πυραυλοκινητήρα του, ξεκινώντας μια αυτόνομη πτήση.

Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης έδειξαν ότι το UAV παρέμεινε στον αέρα για μιάμιση ώρα, ενώ το βίντεο δείχνει ότι πραγματοποίησε μερικές απλές μανούβρες κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2019.

Το X-61A εντάσσεται στο πρόγραμμα Gremlins του Πενταγώνου, το οποίο ξεκίνησε το 2016 με στόχο τον εφοδιασμό του αμερικανικού στρατού με σχετικά φτηνά και ανακτήσιμα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τα οποία αναμένεται να πλαισιώσουν συντονισμένες δράσεις του αμερικανικού στρατού. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:35