search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:04
MENU CLOSE

Αντιδράσεις προκαλούν τα λαθεμένα στοιχεία του Βήματος για τη δημοσκόπηση της Public Issue

05.06.2012 15:24
Αντιδράσεις προκαλούν τα λαθεμένα στοιχεία του Βήματος για τη δημοσκόπηση της Public Issue - Media

Την προηγούμενη Κυριακή 3 Ιουνίου, η εφημερίδα το «Βήμα» στην αναλυτική παρουσίαση των τελευταίων δημοσκοπήσεων, σε σχετικό πίνακα είχε λάθος αποτελέσματα σε δημοσκόπηση της Public Issue.

Την προηγούμενη Κυριακή 3 Ιουνίου, η εφημερίδα το «Βήμα» στην αναλυτική παρουσίαση των τελευταίων δημοσκοπήσεων, σε σχετικό πίνακα είχε λάθος αποτελέσματα σε δημοσκόπηση της Public Issue.

Συγκεκριμένα, ενώ τα αποτελέσματα της εν λόγω δημοσκόπησης παρουσίαζαν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με 31.5% και τη ΝΔ 6 μονάδες πίσω (25.5%) παρόλα αυτά, στους πίνακες της εφημερίδας τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς τα αντίθετα.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την εγκυρότητα της δημοσκοπικής εταιρείας προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις. H ίδια η εταιρεία που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση για λογαριασμό της Καθημερινής, μέσω του twitter σχολίασε: «Τυπογραφικό λάθος ή σκοπιμότητα; Στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, η δημοσκόπηση της Public Issue παρουσιάσθηκε ανάποδα, με τη ΝΔ να προηγείται!».

Από την πλευρά του, ο επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας VPRC, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σημείωσε σχετικά: “Για το «λάθος» του «Βήματος» ας γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τους υπεύθυνους της εφημερίδας”.

Οι σχετικές διαμαρτυρίες ανάγκασαν την εφημερίδα να βγάλει ανακοίνωση έστω και καθυστερημένα:
 
«Δημοσκοπήσεις και θεωρίες συνωμοσίας
 
Οι θεωρίες συνωμοσίας ευδοκιμούσαν πάντα σε κάποιους κύκλους εν Ελλάδι. Και δυστυχώς φαίνεται ότι ευδοκιμούν ακόμα. Ένα λάθος στον πίνακα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκε στο Βήμα της Κυριακής ,που παρουσίαζε αντίστροφα τα ποσοστά του Σύριζα και της ΝΔ  στη δημοσκόπηση της  Public Issue  και οφείλεται προφανώς σε τυπογραφικό λάθος κατά τη μεταφορά των στοιχείων, έδωσε την αφορμή σε κάποιους κακεντρεχείς  να αρχίσουν τα σενάρια περί σκοπιμοτήτων .Είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο ότι δεν υπήρξε πρόθεση διαστρέβλωσης της δημοσκόπησης. Άλλωστε είχε δημοσιευθεί κανονικά στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος. Όμως  φαίνεται ότι ορισμένοι που αναζητούν αφορμή για να κατασκευάσουν  εχθρούς και να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους, θεώρησαν ότι  βρήκαν  πρόσφορο έδαφος για να επιτεθούν και πάλι στο «Βήμα» .Ας μην εθελοτυφλούν όμως. Το «Βήμα» θα συνεχίσει την προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών χωρίς να πτοείται από κραυγές ή απειλές.
 
Και επί τη ευκαιρία: Μια και κόπτονται τόσο πολύ για την ακρίβεια των στοιχείων των δημοσκοπήσεων, δεν θα ήταν σκόπιμο να απαιτήσουν από  όλες τις εταιρείες να δημοσιοποιούν τα  πρωτογενή στοιχεία των ερευνών τους και να μην αρκούνται μόνο στις εκτιμήσεις τους;».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:03