26/02/2020 05:29:05

Τζαβάρας για Σακελλαροπούλου: Μειονέκτημα της υποψηφιότητάς της είναι η απουσία της από την πολιτική

Τζαβάρας για Σακελλαροπούλου: Μειονέκτημα της υποψηφιότητάς της είναι η απουσία της από την πολιτική - Media

 

Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, σχολίασε την υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου, για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Προσωπικά δεν έχω την τιμή να τη γνωρίζω, αλλά είναι πρόεδρος του ΣτΕ και υπό αυτήν την έννοια είναι και θεματοφύλακας ενός υπηρεσιακού και συμβολικού κύρους. Νομίζω ότι κατά γενική παραδοχή, ένα από τα μειονεκτήματά της υποψηφιότητας αυτής είναι η απουσία της από την πολιτική ζωή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζαβάρας στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Η αντίφαση που υπάρχει είναι ότι οι δικαστές είναι υποχρεωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσιακής τους σταδιοδρομίας, να απέχουν από την πολιτική. Αυτό σημαίνει ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Αυτή τώρα η πρόεδρος του δικαστηρίου θα είναι υποχρεωμένη να δώσει ζωή και μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυρία, σε ένα θεσμό που προεχόντως είναι πολιτικός. Προϋποθέτει δηλαδή σαφή γνώση και αντίληψη των πολιτικών τρόπων συμπεριφοράς και νομίζω ότι από αυτό είναι που θα κριθεί. Προσωπικά εύχομαι να επιτύχει γιατί από την άλλη πλευρά υπάρχουν θετικά, όπως είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά η χώρα θα έχει μια Πρόεδρο γυναίκα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.