search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:54
MENU CLOSE

Τζαβάρας για Σακελλαροπούλου: Μειονέκτημα της υποψηφιότητάς της είναι η απουσία της από την πολιτική

22.01.2020 09:08
tzavaras.jpg

 

Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, σχολίασε την υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου, για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Προσωπικά δεν έχω την τιμή να τη γνωρίζω, αλλά είναι πρόεδρος του ΣτΕ και υπό αυτήν την έννοια είναι και θεματοφύλακας ενός υπηρεσιακού και συμβολικού κύρους. Νομίζω ότι κατά γενική παραδοχή, ένα από τα μειονεκτήματά της υποψηφιότητας αυτής είναι η απουσία της από την πολιτική ζωή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζαβάρας στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Η αντίφαση που υπάρχει είναι ότι οι δικαστές είναι υποχρεωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσιακής τους σταδιοδρομίας, να απέχουν από την πολιτική. Αυτό σημαίνει ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Αυτή τώρα η πρόεδρος του δικαστηρίου θα είναι υποχρεωμένη να δώσει ζωή και μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυρία, σε ένα θεσμό που προεχόντως είναι πολιτικός. Προϋποθέτει δηλαδή σαφή γνώση και αντίληψη των πολιτικών τρόπων συμπεριφοράς και νομίζω ότι από αυτό είναι που θα κριθεί. Προσωπικά εύχομαι να επιτύχει γιατί από την άλλη πλευρά υπάρχουν θετικά, όπως είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά η χώρα θα έχει μια Πρόεδρο γυναίκα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:54