search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:55
MENU CLOSE

Σακελλαροπούλου: Έχω πλήρη συνείδηση του χρέους που αναλαμβάνω

22.01.2020 12:38
sakellaropoulou_2.jpg

 

«Η επιταγή για συναινετική εκλογή του Ανώτατου Άρχοντος, έτυχε και με το παραπάνω εφαρμογής», «σας ανακοινώνω την πανηγυρική και με συντριπτική πλειοψηφία εκλογή σας», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Τασούλας μετέβη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ενημερώσει την κ. Σακελλαροπούλου για την εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας από την ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την εκλογή της, η κ. Σακελλαροπούλου στάθηκε μεταξύ άλλων στην σημασία που έχει για τη χώρα μας η εμπέδωση στο κοινωνικό σύνολο «ενός κλίματος ηρεμίας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης, η οικονομική ανάπτυξη, η επιστροφή των νέων από το εξωτερικό». Διαβεβαίωσε ότι θα δώσει όλες τις δυνάμεις της, για να εκπληρώσει το θεσμικό της ρόλο.

«Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι και του χρέους που αναλαμβάνω», δήλωσε η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο οποίος της ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. 

«Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα (…), επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Διαβεβαιώνω το Κοινοβούλιο ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου», τόνισε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53