search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:52
MENU CLOSE

Χαρίτσης για ασφαλιστικό: Η κυβέρνηση εξαπατά συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες

22.01.2020 13:54
Χαρίτσης προς Μητσοτάκη: Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα - Media

 

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, κατηγορώντας την για εξαπάτηση των ασφαλισμένων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι «με το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, η κυβέρνηση επιλέγει την επιστροφή σε ένα σύστημα άδικο και επιβαρυντικό για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η κυβέρνηση επιλέγει με ψεύδη για δήθεν μεγάλες αυξήσεις να εξαπατήσει τους συνταξιούχους. Αποσιωπά επίσης ότι φέτος για τις συντάξεις θα δοθούν λιγότερα χρήματα απ’ ότι πέρυσι.
 
Κρύβει την ουσιαστική κατάργηση της 13ης σύνταξης και την επιλεκτική αναδιανομή μέρους των χρημάτων σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων, ενώ επιχειρεί να αποκρύψει την μεγάλη αύξηση των εισφορών που θα κληθεί να πληρώσει το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών.
 
Την ίδια στιγμή, εφαρμόζει μία σκληρή αντεργατική πολιτική με διαδικασίες fast track. Υποβαθμίζει το ΣΕΠΕ, μειώνει τα πρόστιμα σε όσους παρανομούν και καταργεί την αιτιολόγηση απολύσεων, ενθαρρύνοντας έτσι τους παραβάτες έναντι των συνεπών επιχειρήσεων.
 
Ακυρώνει την αύξηση του κατώτατου μισθού και υπονομεύει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Τα μέτρα αυτά οδηγούν ήδη σε μαζικές απολύσεις και ελαστικοποίηση της εργασίας. Ναρκοθετούν τελικά την ίδια την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
 
Ο επικοινωνιακός καταιγισμός της κυβέρνησης δεν μπορεί να αποκρύψει την πραγματικότητα που ήδη αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Την περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων και τη μείωση των εισοδημάτων τους».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:52