search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:03
MENU CLOSE

Αγωγή κατά δημοσιογράφου προαναγγέλλει ο Μπογδάνος – Τι απαντά ο δημοσιογράφος

22.01.2020 15:27
Αγωγή κατά δημοσιογράφου προαναγγέλλει ο Μπογδάνος - Τι απαντά ο δημοσιογράφος - Media

 

Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος προανήγγειλε την προσφυγή του στη δικαιοσύνη κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου. Αφορμή ένα άρθρο γνώμης μέσα από το οποίο ο δημοσιογράφος ασκεί κριτική στον γαλάζιο βουλευτή. 

«Ο Γ. Λακόπουλος υπογράφει ένα κείμενο για μένα που με περιγράφει με όρους τους οποίους ο συντάκτης θα αναγκαστεί να υπερασπιστεί νομικά. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με ταυτίζει με τη μισαλλοδοξία και την ακροδεξιά, αγνοώντας δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις μου και διαστρέφοντας άλλες», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής.

Τι απαντά ο δημοσιογράφος

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος απάντησε μέσω του σάιτ «Ανοιχτό παράθυρο» με κείμενό του υπό τον τίτλο «Υπόψη βουλευτή Κ. Μπογδάνου: Η ελευθερία του λόγου και οι πολιτικοί που θεωρούν την πολιτική κριτική… αδίκημα!».

Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

(…) Δεν αντιλαμβάνομαι τι υποχρεώνει ένα δημόσιο πρόσωπο που δέχεται σκληρή κριτική -όχι μόνο από εμένα- να λέει ότι «θα κληθώ να υποστηρίξω νομικά» όσα υπέγραψα. Ό,τι είχα να υποστηρίξω το έκανα ήδη δημοσίως. Αν στα πραγματικά περιστατικά κάνω σε κάτι λάθος, να το διορθώσω- όπως έχω υποχρέωση. Αλλά οι κρίσεις είναι δικαίωμά μου. Δεν έχει παρά να υπερασπιστεί και ο ίδιος τον εαυτό του στο πεδίο που κρίνει ότι εθίγη: στο Ανοιχτό Παράθυρο.
Τα υπόλοιπα μόνο ως εκφοβισμός μπορεί να έχουν νόημα. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως είναι κάτι που δεν αφορά προσωπικά εμένα, αλλά τον τρόπο με τον οποίο διασταυρώνονται η πολιτική με τη δημοσιογραφία στη χώρα. Ήδη παρακάλεσα την πρόεδρο του επαγγελματικού σωματείου μας (σσ ΕΣΗΕΑ) Μαρία Αντωνιάδoυ να δει το θέμα.(…)

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03