24/02/2020 06:46:05

«Ατυχής» έκφραση Τασούλα προκαλεί αντιδράσεις

«Ατυχής» έκφραση Τασούλα προκαλεί αντιδράσεις - Media

 

Αν και η φράση δεν είναι δική του, αλλά του Ελευθερίου Βενιζέλου, η χρήση της από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα θεωρήθηκε... ατυχής και προκάλεσε αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, προσφωνώντας τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο κ. Τασούλας είπε μεταξύ άλλων:

«Σας ανακοινώνω την πανηγυρική και με συντριπτική πλειοψηφία εκλογή σας στο γραφείο σας, το γραφείο της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενός Δικαστηρίου για το οποίο ο αείμνηστος Μιχαήλ Στασινόπουλος, πρώτος Πρόεδρος της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας και διατελέσας επίσης Πρόεδρος του αυτού Δικαστηρίου, έγραψε πως "εδημιούργησε μία νέαν εποχήν εις τον δημόσιον βίον της χώρας". Αυτή τη νέα εποχή απηχεί πλήρως η κατεύθυνση που έδωσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος ομιλών τον Μάιο του 1929 επ’ ευκαιρία της ενάρξεως των εργασιών του Συμβουλίου της Επικρατείας. "Θέσατε υπέρ τον Υπουργόν… τον νόμον, διότι ο νόμος πρέπει να είναι ανώτερος και του μικρού υπαλλήλου και του ανωτέρου, ανώτερος πασών των αρχών, ανώτερος και του Υπουργού και του Βασιλέως ακόμη, αν πρόκειται το έργον της ανορθώσεως να διεξαχθή μέχρι τέλους επιτυχώς"»
 
Η φράση «ανώτερος και του Βασιλέως» προκάλεσε την αντίδραση του αναπληρωτή εκπρόσώπου τύπου του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Βλάχου, ο οποίος σημείωσε δηκτικά στο Twitter: «Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε στη νέα ΠτΔ - εκτος των αλλων- να είναι ανώτερη «υπουργού και βασιλέως». Κάποιος να θυμίσει στον αξιότιμο Πρόεδρο ότι το πολίτευμα άλλαξε το 1974».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.