05/06/2020 03:12:19

Τι δεν ανέφερε η επιστολή Σαμαρά για την απουσία του στην εκλογή της νέας ΠτΔ

Τι δεν ανέφερε η επιστολή Σαμαρά για την απουσία του στην εκλογή της νέας ΠτΔ - Media

 

Το ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα ήταν απών από την ψηφοφορία για την εκλογή στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ήταν γνωστό από μέρες, καθώς ο κ. Σαμαράς είχε προγραμματίσει οικογενειακό ταξίδι στις ΗΠΑ πριν ανακοινωθεί η ημερομηνία της πρώτης ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επίσης, το ότι ο κ. Σαμαράς θα έστελνε επιστολή προς το Προεδρείο της Βουλής, με την οποία θα εξέφραζε τη στήριξή του στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου, έστω κι αν δεν θα μπορούσε να ψηφίσει, ήταν επίσης γνωστό. Ωστόσο, από την επιστολή έλειπε κάτι που προκάλεσε εντύπωση.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Σαμαράς, όπως την ανέγνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ανέφερε ότι «αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής, όπως γνωρίζετε βρίσκομαι στο εξωτερικό και με την παρούσα επιστολή σάς γνωστοποιώ ότι αν ήμουν παρών, θα ψήφιζα σύμφωνα με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως διαπιστώνεται, από την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού λείπει το όνομα της κ. Σακελλαροπούλου, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά, καθώς η διατύπωση αναζωπυρώνει τα σενάρια για δυσαρέσκεια του κ. Σαμαρά σχετικά με την επιλογή της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.