search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:40
MENU CLOSE

Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος» για τον κοροναϊό – Στους 17 οι νεκροί στην Κίνα

22.01.2020 18:16
Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος» για τον κοροναϊό - Στους 17 οι νεκροί στην Κίνα - Media

 

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», έπειτα από τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος του νέου κορονοϊού. Πρόκειται για ένα μωρό, το οποίο ταξίδεψε στην Ελλάδα από την Κίνα, μαζί με την οικογένειά του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik.

Σύμφωνα και με τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», οι αρχές του αεροδρομίου διαπίστωσαν ότι το μικρό παιδί είχε «σηκώσει» υψηλό πυρετό, με αποτέλεσμα οι ιατρικές αρχές να τεθούν σε επιφυλακή. 

Αμέσως δόθηκε εντολή στον παιδίατρο του αερολιμένα να προχωρήσει σ’ έναν πρώτο διαγνωστικό έλεγχο του μικρού παιδιού. Στη συνέχεια, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του μωρού στο νοσοκομείο «Παίδων».

Το μικρό παιδί τέθηκε αμέσως σε καραντίνα και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, οι οποίοι όμως αποδείχθηκαν αρνητικοί.

Κι αυτό, διότι – όπως διαπιστώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης –  το μωρό είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης, τύπου Β.

Σημειώνεται ότι ο απολογισμός των νεκρών στην επαρχία Χουμπέι στην Κίνα από τον νέο κοροναϊό έχει ανέλθει στους 17, την ώρα που περαιτέρω αύξηση καταγράφει και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο την επαρχιακή κυβέρνηση.

Η επαρχία Χουμπέι έκανε λόγο για 444 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού –ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πρωτεύουσά της Ουχάν– τα οποία καταμετρήθηκαν μέχρι τις 8 το βράδυ τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας).

Ο προηγούμενος απολογισμός στην Κίνα ανερχόταν σε 9 νεκρούς, όλοι τους στην επαρχία Χουμπέι.

Εμβόλιο αναπτύσσει η Ρωσία

Η Ρωσία έχει αρχίσει να αναπτύσσει το δικό της εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της κρατικής ρυθμιστικής αρχή για την ασφάλεια των καταναλωτών (Rospotrebnadzor) Ελένα Ποπόβα.

«Φυσικά, έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη του εμβολίου. Κάθε φορά που εκδηλώνεται ένας ιός ξεκινάμε αμέσως την ανάπτυξη του εμβολίου», δήλωσε η Ποπόβα.

Η Ποπόβα δήλωσε επίσης ότι στην Ρωσία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατευθεί η χώρα από τον νέο κορονοϊό. «Ενισχύσαμε τους ελέγχους και στα 200 και πλέον σημεία εισόδου στην χώρα», διευκρίνισε.

Παράλληλα είπε ότι έχουν δοθεί οι απαιτούμενες οδηγίες στους γιατρούς, οδηγίες για απολυμάνσεις που αφορούν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ έχουν ενισχυθεί όλοι οι έλεγχοι των ασθενών σε νοσηλευτικά ιδρύματα που παρουσιάζουν πυρετό για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Η επικεφαλής της Διεύθυνσης επιδημιολογικού ελέγχου, που υπάγεται στην Rospotrebnadzor, Ελένα Γιεζλόβα δήλωσε ότι «η ανάπτυξη του εμβολίου είναι μια μακρά διαδικασία και η απόφαση για την ανάπτυξη του εμβολίου βασίζεται στους κινδύνους που δημιουργεί η τρέχουσα κατάσταση».

Η ίδια δήλωσε ότι «προς το παρόν προβαίνουμε σε αξιολογήσεις και θα βασιστούμε στις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».

Η Γιεζλόβα προσέθεσε επίσης ότι η κρατική ρυθμιστική αρχή για την ασφάλεια των καταναλωτών Rospotrebnadzor ενίσχυσε τους υγειονομικούς ελέγχους σε όλα τα σημεία εισόδου στην χώρα. Στα σημεία αυτά ελέγχεται εξ αποστάσεως η θερμοκρασία του σώματος όσων φθάνουν από το εξωτερικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:39