search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:14
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα συμμετάσχει σε πορεία κατά των αμβλώσεων

23.01.2020 07:03
ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα συμμετάσχει σε πορεία κατά των αμβλώσεων - Media

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συμμετάσχει αύριο Παρασκευή στην «Πορεία για τη Ζωή» και θα γίνει ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που παίρνει μέρος στην ετήσια πορεία κατά των αμβλώσεων.

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο πρώτος πρόεδρος στην Ιστορία που συμμετέχει στην Πορεία για τη Ζωή», ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ ο Λευκός Οίκος στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Θα τα πούμε την Παρασκευή», έγραψε από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, ο οποίος προέβλεψε ότι «μεγάλο πλήθος» θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση πάνω από ένα μήνυμα με το οποίο καλούσε τους πολίτες να πάρουν μέρος στην «Πορεία για τη Ζωή».

Το 2017 ο Μάικ Πενς έγινε ο πρώτος Αμερικανός αντιπρόεδρος που συμμετείχε στην κινητοποίηση αυτή.

Το 2018 ο Τραμπ, ο οποίος στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι τάσσεται υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, απευθύνθηκε στους χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην Ουάσινγκτον, αλλά μέσω γιγαντοοθόνης.

«Είναι μεγάλη μας τιμή να υποδεχόμαστε τον πρόεδρο Τραμπ στην 47η Πορεία για τη Ζωή», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Τζιν Μανσίνι διευθύντρια της εκδήλωσης.

«Από τον διορισμό δικαστών που τάσσονται υπέρ της ζωής ως τον περιορισμό της χρηματοδότησης μέσω των φορολογούμενων των αμβλώσεων εδώ και στο εξωτερικό και την έκκληση να τερματιστούν οι καθυστερημένες αμβλώσεις, ο πρόεδρος Τραμπ και η κυβέρνησή του υπερασπίζονται συνεχώς τη ζωή», τόνισε.

Η διαδήλωση αυτή συνήθως οργανώνεται τις ημέρες γύρω από την 22α Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία το 1973 το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απόφασή του για την εμβληματική υπόθεση για το θέμα των αμβλώσεων «Ρόου εναντίον Ουέιντ».

Μετά την εκλογή του Τραμπ οι ακτιβιστές κατά των αμβλώσεων έχουν ενθαρρυνθεί κυρίως μετά τον διορισμό δύο νέων δικαστών στο Ανώτατο Δικαστήριο οι οποίοι είναι κατά των αμβλώσεων.

Εξάλλου πολλές πολιτείες έχουν υιοθετήσει πολύ περιοριστική νομοθεσία για τις αμβλώσεις και ελπίζουν ότι η δικαστική διαμάχη θα τους οδηγήσει ως το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο θα αλλάξει την ιστορική απόφαση του 1973.

Το πρώτο αποφασιστικό τεστ θα είναι τον Μάρτιο όταν το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει τη νομοθεσία της Λουϊζιάνα για τις αμβλώσεις.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:12