search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:48
MENU CLOSE

Φλόριντα: Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι θα βρέξει … ιγκουάνα (Photos)

23.01.2020 08:32
Φλόριντα: Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι θα βρέξει … ιγκουάνα (Photos) - Media

 

Συνήθως οι μετεωρολoγικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο ενημερώνουν για καιρικά φαινόμενα. Όμως αυτή η προειδοποίηση για «βροχή» από ιγκουάνα στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, δεν έχει προηγούμενο.

Σε μία ασυνήθιστη -όπως η ίδια παραδέχεται- αναγγελία, η μετεωρολογική υπηρεσία της Νότια Φλόριντα, επισημαίνει ότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών οι πολίτες δεν πρέπει να ξαφνιαστούν αν δουν ιγκουάνα να πέφτουν από τα δέντρα.

Οπως αποκαλύπτει το Reader, τις ημέρες αυτές η θερμοκρασία στην περιοχή αναμένεται να πέσει στους 0 βαθμούς Κελσίου ή και κάτω από αυτό.

Τα ιγκουάνα είναι ζώα τροπικά και ζουν σε θερμοκρασίες 27 – 32 βαθμών, ενώ έχουν ανάγκη από πολύωρη έκθεση στον ήλιο για να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους.

Σε ακραίες συνθήκες κρύου, τα ιγκουάνα πέφτουν σε λήθαργο και το σώμα τους «κοκαλώνει», χωρίς να είναι νεκρά. Αν αυτές οι συνθήκες επιμείνουν, μπορεί πράγματι να πεθάνουν.

Σε αυτή την κατάσταση, τα ζώα είναι καλό να μην ενοχλούνται από τους ανθρώπους.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38