21/02/2020 16:00:16

Προσφυγικό - μεταναστευτικό: Στο Μαξίμου οι παράγοντες των νησιών του Βορείου Αιγαίου

Προσφυγικό - μεταναστευτικό: Στο Μαξίμου οι παράγοντες των νησιών του Βορείου Αιγαίου - Media

 

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αυτήν την ώρα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με τον περιφερειάρχη και δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα επιδοθεί ψήφισμα των κατοίκων των νησιών του Β. Αιγαίου, που μεταφέρει την ανησυχία και την αγωνία τους, με αίτημα την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε δομές με καλύτερες συνθήκες.

Η συνάντηση αποτελεί προσπάθεια προσέγγισης, ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα νησιά με πρωτοβουλία τοπικών φορέων.

 

Πυκνώνουν οι αντιδράσεις των κατοίκων

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη έγινε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων στη Λέσβο και σε άλλα νησιά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Δεν έλειψαν ορισμένες ακρότητες αλλα σε κάθε περίπτωση γίνεται σαφές ότι οι τοπικές κοινωνίες έχουν σηκώσει εδώ και πολλά χρόνια ένα δυσανάλογο βάρος.

 

Απών ο Μητσοτάκης

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα παρίσταται στη σύσκεψη καθώς βρίσκεται στο Νταβός για το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.