search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:00
MENU CLOSE

Λάδι καρύδας: Eπτά τρόποι που μπορεί να μας ωφελήσει

23.01.2020 15:22
Λάδι καρύδας: Eπτά τρόποι που μπορεί να μας ωφελήσει - Media

 

Το λάδι καρύδας έχει γίνει αρκετά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, και μπορούμε να το βρούμε σε πολλά καταστήματα, έχει ενυδατικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες (καταπολεμά βακτήρια και μύκητες) που το καθιστούν για το δέρμα και τα μαλλιά. Ας δούμε λοιπόν επτά τρόπους με τους οποίους το λάδι καρύδας μπορεί να μας χρησιμεύσει.

Πιο λαμπερό δέρμα

Το λάδι καρύδας περιέχει αντιοξειδωτικά και μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση της επιδερμίδας μας. Τα λιπαρά του οξέα καταπολεμούν τις φλεγμονές, και προσφέρουν εξαιρετική ενυδάτωση

Scrab για το σώμα

Αναμείξτε μισή κούπα λάδι καρύδας με μια χούφτα αλατιού ή ζάχαρης για να δημιουργήσεις ένα απολεπιστικό προϊόν.

Καλύτερα μαλλιά

Αν έχετε πιτυρίδα ή ξηρά μαλλιά το λάδι καρύδας είναι εκπληκτικός βοηθός για να επανακτήσουν τα μαλλιά σας την λάμψη τους. Τα λιπαρά οξέα που περιέχει θρέφουν τα μαλλιά και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν conditioner.

Βελτιώνει το δέρμα

Γνωρίζουμε πως το λάδι καρύδας μας ενυδατώνει. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να βελτιώσει τη ζωή ατόμων που ζουν με ατοπική δερματίτιδα, αλλά και ότι ανακουφίζει όταν χρησιμοποιηθεί τοπικά σε δέρμα ξηρό και σπασμένο. Μπορεί να μειώσει το χρόνο επούλωσης για τις επιφανειακές πληγές.

Καθαριστικό για τα πινέλα του μακιγιάζ

Πλύνετε να πινέλα του μακιγιάζ σας κάθε μήνα με ένα μείγμα που αποτελείται από δύο μέρη: αντιβακτηριδιακό σαπούνι και ένα μέρος λάδι καρύδας.

Ντεμακιγιάζ

Ακόμα και η πιο δύσκολη αδιάβροχη μάσκαρα δεν μπορεί να αντισταθεί στο λάδι καρύδας. Απλώστε το κατευθείαν στο πρόσωπο σας και αφήστε το για λίγο. Το μακιγιάζ σας θα βγει στο λεπτό!

Λοσιόν Σώματος

Φτιάξτε τη δική σας λοσιόν σώματος ε λάδι καρύδας. Με μια απλή μίξη από το βούτυρο καριτέ  (είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και αντιγηραντικ δράση, το βρίσκεται στα φαρμακεία) και το λάδι καρύδας, μπορεί να έχετε την πιο βελούδινη κρέμα σώματος που θα διαρκέσει έξι μήνες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:00