search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:14
MENU CLOSE

Εκτροφεία φρίκης στη Μαδρίτη: Έκοβαν τις φωνητικές χορδές των σκύλων για να μη γαβγίζουν (Video)

24.01.2020 10:58
Εκτροφεία φρίκης στη Μαδρίτη: Έκοβαν τις φωνητικές χορδές των σκύλων για να μη γαβγίζουν (Video) - Media

 

Η αστυνομία της Ισπανίας πραγματοποίησε εφόδους σε δύο παράνομα εκτροφεία με κουτάβια, στα περίχωρα της Μαδρίτης, και προχώρησε στη σύλληψη πέντε ατόμων.

Μεταξύ των διασωθέντων τετράποδων, τα περισσότερα ράτσας τσιουάουα και πομεράνιαν, η αστυνομία βρήκε δύο νεκρά ζώα, τα οποία είχαν τυλίξει σε εφημερίδες. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι εκτροφείς είχαν κόψει από κάποιους σκύλους τις φωνητικές χορδές, πιθανόν για να τους εμποδίζουν να γαβγίζουν και να ειδοποιούν τους γείτονες.      

Οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες ήταν κτηνίατροι, που βοήθησαν στο να καλύπτεται η επιχείρηση από ένα πέπλο νομιμότητας, καθώς παρείχαν επίσημα πιστοποιητικά, ενώ τοποθετούσαν στα σκυλιά και μικροτσίπ αναγνώρισης.

Η οργάνωση ήταν ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς στην Ευρώπη τσιουάουα και πομεράνιαν και πωλούσε σκύλους σε ολόκληρη την Ισπανία, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση των ζώων. Η αστυνομία πιστεύει ότι η οργάνωση είχε αποκομίσει κέρδη άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα 10 και πλέον ετών.          

Τα σκυλιά, πολλά εκ των οποίων βρέθηκαν στοιβαγμένα κατά τριάδες σε ένα κλουβί, χωμένα σε υπόγεια, τα φροντίζουν τώρα φιλοζωικές οργανώσεις, εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την τύχη τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:14