search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:15
MENU CLOSE

Τα μαζεύει ο Γεραπετρίτης για την απλή αναλογική και τους ναζί: «Έκανα περιγραφή της κατάστασης»

24.01.2020 13:40
Γ. Γεραπετρίτης: Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης - Για μετακινήσεις, τουρισμό, σχολεία και ηλικιωμένους - Media
 
Νέες διευκρινίσεις σχετικά με την… ατυχή σύνδεση που έκανε με την απλή αναλογική και την άνοδο του ναζιστικού κόμματος στη Γερμανία του μεσοπολέμου επιχείρησε να δώσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης μέσω του Alpha μετά το σάλο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του στη Βουλή.
 
Έτσι, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «δεν περίμενα να είναι όλοι γνώστες της ιστορίας και ούτε περίμενα να υποδεχτεί ο καθένας όπως πρέπει τα ζητήματα αυτά. Είναι πάρα πολύ σαφής η τοποθέτηση που έκανα. Έκανα μία περιγραφή της κατάστασης. Η απλή αναλογική εισάγεται για πρώτη φορά με το σύνταγμα της Βαϊμάρης το 1919.
 
Έκτοτε εφαρμόζεται και στην Ελλάδα σε ορισμένες εκλογικές αναμετρήσεις και στην Ευρώπη. Σε όλες τις περιπτώσεις όπου είχαμε εξέλιξη φαινομένων πολιτικών, που ήταν ρήξεις, είχαμε καθεστώς απλής αναλογικής. Η απλή αναλογική ενέχει το στοιχείο του κατακερματισμού των πολιτικών δυνάμεων, που οδηγεί σε μία σχετική αποσύνθεση σε ό,τι αφορά το πολιτικό σύστημα».
 
Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι «είναι προφανές λοιπόν ότι ήταν ένα σχόλιο αποτύπωσης. Αυτονοήτως δεν οφείλεται η απλή αναλογική για τον ναζισμό ή τον φασισμό, αυτονοήτως δεν μπορείς να αποδώσεις στην απλή αναλογική τα προβλήματα πολέμων και εμφυλίων».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00