search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:57
MENU CLOSE

Υπεγράφη η συμφωνία για το Brexit από τον Μπόρις Τζόνσον

24.01.2020 18:56
Υπεγράφη η συμφωνία για το Brexit από τον Μπόρις Τζόνσον - Media

 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι υπέγραψε σήμερα τη Συμφωνία Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαιρετίζοντας “ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία” της χώρας του.

Οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπέγραψαν σήμερα το πρωί τη συμφωνία. Έπειτα από τρία χρόνια πολιτικής κρίσης στη Βρετανία, μετά το δημοψήφισμα του 2016, το Brexit θα πρέπει να επικυρωθεί τώρα και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι που προβλέπεται να γίνει την επόμενη Τετάρτη. Η αποχώρηση είναι προσδιορισμένη για τις 23.00 (ώρα Λονδίνου) της 31ης Ιανουαρίου.

H υπογραφή του Brexit βάζει τέλος στην αβεβαιότητα 3,5 και πλέον ετών από το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016, δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών πέρασαν πολύ δύσκολες στιγμές. Το σημαντικότερο είναι ότι η έξοδος γίνεται με συντεταγμένο τρόπο χάρη στη συμφωνία, γεγονός που θα περιορίσει τις αναταράξεις και στις δύο πλευρές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:56