search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:12
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Θα εκμεταλλευτούμε γεωπολιτικά και οικονομικά το θετικό κλίμα για την Ελλάδα

24.01.2020 19:16
mitsotakis_725_0.jpg

 

«Το γενικότερο κλίμα για τη χώρα αυτή τη στιγμή είναι πολύ θετικό. Και θα το εκμεταλλευτούμε και γεωπολιτικά και οικονομικά», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους στο Νταβός, όταν ρωτήθηκε για το ευρύτερο κλίμα που επικράτησε για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ενώ αναφορικά με την έξοδο από την κρίση και τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισε: «Όλοι πιστώνουν στην Ελλάδα ότι αντιμετώπισε μια κρίση δεκαετίας με τεράστια θεσμική ωριμότητα. Σε πολλές από τις συναντήσεις που είχα, εδώ στο Νταβός, μου ανέφεραν το όνομα της κ. Σακελλαροπούλου. Έκανε μεγάλη αίσθηση η επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς, δε, για την έκθεση της Νομικής Υπηρεσίας του γερμανικού Κοινοβουλίου ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Με μια πρώτη ανάγνωση μπορώ να σας πω ότι υποστηρίζει απόλυτα το δίκαιο των ελληνικών θέσεων και δεν νομίζω πια ότι υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς την νομική διάσταση του θέματος. Η πολιτική διάσταση εξάλλου έχει ήδη αντιμετωπιστεί με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής».

Τέλος, μιλώντας για την Κλιματική Αλλαγή επισήμανε πως «υπάρχει απόλυτη κατανόηση ότι οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αφορούν το εδώ και το σήμερα. Και εκεί η Ελλάδα έχει βγει πολύ μπροστά, με μια φιλόδοξη ατζέντα για τη μετατροπή του ίδιου του αναπτυξιακού της μοντέλου πράγμα που συνιστά μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06