search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:52
MENU CLOSE

Aναβάθμισε την Ελλάδα σε ΒΒ η Fitch – ΥΠΟΙΚ: Δεν εφησυχάζουμε

24.01.2020 21:41
Fitch Solutions: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την ύφεση στην Ελλάδα - Media

 

Σε ΒΒ από ΒΒ- αναβάθμισε την αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου η Fitch Ratings, διατηρώντας μάλιστα θετικό outlook.

Οπως αναφέρει ο οίκος, η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους συνεχίζει να βελτιώνεται, υποστηριζόμενη από το σταθερό πολιτικό πλαίσιο, τη διατηρήσιμη αύξηση του ΑΕΠ και το ιστορικό δημοσιονομικής υπεραπόδοσης σε σχέση με τους στόχους.

Το θετικό outlook αντανακλά τις βελτιωμένες προοπτικές πολιτικής σταθερότητας και υλοποίησης πολιτικών μετά και τις εκλογές του Ιουλίου, αλλά και τη μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι το χρέος θα συνεχίσει να υποχωρεί με θετικό ρυθμό.

Ο οίκος στην ανάλυσή του θεωρεί σίγουρο ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς για τους στόχους των πλεονασμάτων.

H απόσταση της Ελλάδας από την επενδυτική βαθμίδα είναι πλέον δυο βαθμίδες όσον αφορά τη Fitch, τρεις βαθμίδες όσον αφορά τον S&P, τον DBRS και και τέσσερις βαθμίδες στην περίπτωση του Moody’s, όπως αναφέρει το Euro2day.

ΥΠΟΙΚ: Δεν εφησυχάζουμε

Ιδιαίτερη θετική για την οικονομία χαρακτήρισε το υπουργείο Οικονομικών την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Fitch να αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και την προοπτική της Ελλάδας από «σταθερή» σε «θετική».

«Η εξέλιξη αυτή τοποθετεί το αξιόχρεο της χώρας πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα. Η αναβάθμιση αυτή αντανακλά την βελτίωση των προοπτικών, την ενίσχυση της σταθερότητας και την τόνωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου», ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών.

Και συνέχισε: «Η αναβάθμιση αυτή είναι ιδιαίτερα θετική για την οικονομία και τη χώρα. Όμως, δεν εφησυχάζουμε».

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση «σημείωσε ταχεία πρόοδο στη μείωση των φορολογικών συντελεστών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έχει προχωρήσει στην ενίσχυση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, έχει προωθήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ακολουθεί μία συνετή, φιλο-αναπτυξιακή δημοσιονομική πολιτική και βελτιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους».

«Συνεχίζουμε, με σταθερά και γοργά βήματα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξή της, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Η χώρα πάει μπροστά, με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και ασφάλεια!», κατέληξε το υπουργείο Οικονομικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:52